DünyaGençler arasında astroloji tutkusu artıyor: ‘Burcuna bak hayatını yaşa’

Gençler arasında astroloji tutkusu artıyor: ‘Burcuna bak hayatını yaşa’

08.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Yapılan bir anket, Y ve Z kuşağının büyük bölümünün yeni bir işe girip girmemek de dahil olmak üzere hayatlarıyla ilgili büyük kararlar almadan önce astrolojik verileri kontrol ettiğini ortaya koydu.

Gençler arasında astroloji tutkusu artıyor: ‘Burcuna bak hayatını yaşa’

Akademik danışmanlık platformu “EduBirdie”nin 1981 yılından sonra doğan 2 bin ABD’li ile yaptığı ankete göre, genç Amerikalıların yüzde 58’i haftada en az bir kez burçlarına bakıyor ve yüzde 72’si önemli yaşam kararları almak için astrolojiye güveniyor.

Haberin Devamı

Merkür gerilemesi etkiliyor

Y ve Z kuşağının yüzde 41’i, bir iş teklifini kabul etmeden önce potansiyel patronlarının ve yeni takım arkadaşlarının burçlarını kontrol ediyor. Ayrıca ankete katılanların yüzde 62’si olumsuz olayların yaşandığına inanılan Merkür gerilemesi sırasında çalışma uygulamalarında değişiklik yapıyor. Bu dönemde katılımcıların yüzde 12’si izin alıyor, yüzde 7’si toplantıları erteliyor, yüzde 15’i önemli belgeleri yedekliyor ve yüzde 22’si önemli kararlar almaktan kaçınıyor. Katılımcıların yüzde 31’i kendi burçlarına uyumsuz olan burçtaki biriyle ilişki yaşamayacaklarını ifade ederken, yüzde 21’i ise burçları nedeniyle terk edildiğini söyledi.