Gündem Sınava girmeden binbaşı olmuş!

Sınava girmeden binbaşı olmuş!

19.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Darbe girişiminde yer aldığı belirlenen firari sanık Levent Dündar’ın, askeri lise sınavının hiçbir aşamasına katılmadığı halde başarılı gösterilip Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) girmesi sağlanarak, “kurmay binbaşılığa” kadar yükseltildiği ortaya çıktı. Deniz Lisesi sınavına girdiğine dair kaydı bulunmayan Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı (DKK) Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı’nın kripto örgüt üyelerini deşifre etmek için geliştirdiği, “FETÖ metre” uygulamasına takıldı.

Sınava girmeden binbaşı olmuş

Darbe girişiminden sonra bütün personelin askeri lise, harp okulu ve harp akademileri sınavlarını inceleyen “FETÖ metre” uzmanları, 1993’te yapılan Deniz Lisesi giriş sınavına katılan 3 bin 104 adaydan Deniz Binbaşı Levent Dündar’ın isminin listede olmadığını belirledi.

Haberin Devamı

Bunun üzerine idari tahkikat başlatan yetkililer, Dündar’ın söz konusu sınava girdiğine dair herhangi bir belgeye rastlamadıkları gibi, mülakat, ön sağlık ve fiziki yeterlilik testlerine de katılmadığını tespit etti.

Lakabı ‘Köfte’

Dündar’ın kendisine ait olduğunu iddia ettiği ve sınav değerlendirme komisyonunca ıslak imzalı hazırlanan sınav sonuç belgesindeki aday numarasının ise Murat T. isimli adaya ait olduğu öğrenildi. Dündar’ın arkadaşları arasında, “Köfte” lakabıyla tanındığı, sınav değerlendirme komisyonunda yer alan kişinin de darbe girişiminden hüküm giyen eski Tuğamiral Nejat Atilla olduğu anlaşıldı. Eşi ve kardeşi FETÖ şüphelisi olan Dündar’ın, darbe girişiminden sonra serbest bırakıldığı ve halen arandığı tespit edildi.