Gündem Sınav sorularını ‘abiler’ dağıtmış

Sınav sorularını ‘abiler’ dağıtmış

28.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Sınav sorularını ‘abiler’ dağıtmış

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2010 komiserliğe geçiş sınavı sorularını önceden alarak komiser yardımcısı olduğu tespit edilen 8 kişi hakkında gözaltı kararı çıkardı. Yapılan araştırmada FETÖ’nün her ilde sınav çalışma kampı yaptığı ve kamp sonunda örgüte tam bağlı olduğu değerlendirilen kişilere sınav sorularının, ‘abiler’ aracılığıyla verildiği belirlendi.

Haberin Devamı

Testten geçmişler

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yapılan açıklamaya göre, 2010’daki Polislikten Komiserliğe Geçiş Sınavı’nda Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin yazılı sınav öncesinde eriştikleri soruları örgüt üyelerine verdiklerinin tespiti üzerine, soruları alarak komiser yardımcısı olan 8 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Şüphelilerin tamamı gözaltına alınırken, FETÖ’nün sınav soruları verilecek kişileri her ilde oluşturulan, ‘çalışma kampı’na alarak bu kişilerin örgüte bağlılıklarını ölçtüğü tespit edildi.

Kamp süresince katılan kişilerin, ‘örgüt yayınlarını okuyup okumaması’ ve ‘himmet verip vermeyeceği’ ile ‘örgüte sadakat gösterip göstermeyeceği’ noktalarında çeşitli kriterlerde teste tabi tutulduğu, kamp sonunda ise örgütün, ‘il istişare kurulları’ tarafından uygun görülen kişilere ‘abiler’ tarafından soruların yazılı ulaştırıldığı saptandı. Yaklaşık 80 sayfalık mevzuat ağırlıklı sorulara ait yanıtların sınava girecek kişiye ezberletildiği, daha sonra ise başkasına vermemesi için elinden alındığı belirtildi.

Haberin Devamı

Sınav sorularını ezberleyen kişilere Kuran-ı Kerim üzerine yemin ettirilirken, söz konusu yıl sınav sonrası 13 sorunun mahkeme kararıyla iptal edilmesine rağmen soruları önceden temin eden kişilerin iptal edilen, ‘yanlış’ sorularda bile aynı cevabı işaretledikleri belirlendi.