GündemSGK SSK prim sorgulama işlemleri ve MHRS online randevu alma!

SGK SSK prim sorgulama işlemleri ve MHRS online randevu alma!

20.11.2015 - 11:45 | Son Güncellenme:

SGK SSK prim sorgulama sayesinde toplam prim gün sayınızı görebilirsiniz. Bir de MHRS hastane randevu alma hizmetiyle randevularınızı online alabileceksiniz. Konunun ayrıntıları haberimizde mevcut.

SGK SSK prim sorgulama işlemleri ve MHRS online randevu alma

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan online hizmet çeşitliliği ile birlikte çok daha kolay bir şekilde vatandaşların pek çok farklı sigorta işlemini sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilmeleri sağlanabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde SSK sigortalısına yönelik olarak sunmakta olduğu online SGK hizmet dökümü sorgulama işlemi ile sigorta mükelleflerinin en güncel sigorta bilgilerini en ayrıntılı ve en güncel şekilde internet kolaylığında öğrenebilmesi sağlanıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan online hizmet ağına sigorta mükellefleri tarafından kurumun resmi web sayfasında bulunan online hizmetler menüsünden erişim sağlanabiliyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sigorta mükelleflerinin internete erişim sağlayabildiği her yerden online SSK sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilmekte oldukları Sosyal Güvenlik Kurumu’nun E-SGM uygulaması üzerinden şifresiz ve T.C. kimlik no ile güncel sigorta bilgilerine erişim sağlayabiliyor. Ancak sigorta mükelleflerinin son birkaç aydır erişim sağlayamadıkları E-SGM uygulaması üzerinden sigorta sorgulamalarının yapılması mümkün olmuyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından dijital platform üzerinde yer alan E-SGM uygulama sayfasında bakım ve iyileştirme çalışması gerçekleştiriliyor olması nedeni ile SSK sigortalısı SSK sorgulama gibi sigorta sorgulamaları için E-SGM uygulama erkanını kullanamıyor. Bu nedenle de sigorta mükellefleri dijital platform üzerinden sigorta sorgulamalarını yapabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platformdaki tüm online kamu hizmet uygulamalarını tek bir çatı altında bir araya getiren e-Devlet sistemindeki online hizmet uygulaması ekranından gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

SSK sigortalısının e-Devlet SSK sorgulama işlemi için öncelikli olarak kimlik doğrulaması yapması gerekiyor. Vatandaş bilgilerinin güvenliğini sağlayabilmek ve sigorta sorgulamalarının güvenle yapılabilmesi amacı ile e-Devlet sistemine turkiye.gov.tr adresinden erişim sağladıktan sonra ‘sisteme giriş’ penceresinde bulunan 4 farklı yüksek güvenlikli giriş yönteminden herhangi birisini kullanarak, e-Devlet kimlik doğrulaması yapılması gerekiyor. Vatandaşlar e-Devlet kimlik doğrulama işlemlerini ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak, e-Devlet sistemine giriş yapabiliyor. E-Devlet sisteminin e-hizmetler kategorisi altında bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun hizmet listesi içerisinde ‘4A hizmet bilgisi’ ekranından SSK sorgulama işlemleri herhangi bir ek bilgi gerektirmeden, dakikalar içerisinde gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

Üstelik Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sisteminde bulunan en güncel SSK sigortası bilgilerini bu sorgulama işlemi ile öğrenebilmek mümkündür. Bu sebeple de vatandaşlar tarafından son derece sık ve yoğun bir şekilde kullanılmakta olan online bir Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet uygulamasıdır. SSK işe ilk giriş, SSK sigorta prim ödeme, SSK hizmet süresi, SSK müstahaklı durumu ve diğer tüm bilgileri ayrıntılı bir döküm olarak internet üzerinde yer alan e-Devlet sistemindeki Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ‘4A hizmet bilgisi’ ekranından herhangi bir ekstra bilgi girmeye gerek kalmadan öğrenebilme imkanına sahip olunabiliyor. Bu sebeple de vatandaşlar SSK sorgulama işlemleri için internet üzerinde yer alan online hizmet ekranını en aktif şekilde kullanıyor.

MHRS Hastane Randevu Nasıl Alınır? MHRS Giriş İşlemleri

Haberin Devamı

Türkiye’deki sağlık hizmetlerindeki olumsuz etkiler nedeni ile Sağlık Bakanlığı tarafından Merkezi Hastane Randevu Sistemi yani MHRS web portalı hizmete açıldı. Vatandaşın gelişen teknoloji sayesinde internete erişim sağlayabildiği her yerden son derece pratik bir şekilde hastane randevu alımlarını gerçekleştirebilmelerine yardımcı oluyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilerek, hizmete sunulan MHRS web randevu sistemini kullanarak, hastane randevularını dakikalar içerisinden gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. İnternete son derece pratik bir şekilde erişim sağlanabiliyor olması vatandaşların son derece sık ve yoğun bir şekilde kullandığı dijital bir sağlık hizmeti olmasına yol açıyor. İnternet üzerinde yer alan MHRS web sayfasına mhrs.gov.tr/ adresinden doğrudan erişim sağlanabiliyor.

Merkezi Hastane Randevu Sistemi içerisinde vatandaşlar il, ilçe, hastane, semt polikliniği, klinik, klinik yeri ve hekim bilgilerini seçerek, uygun olan randevu saatlerinden, randevu saati seçimlerini gerçekleştirerek randevularını kendileri için en uygun şekilde alabiliyor. Böylelikle vatandaşların hastanelerde yaşadıkları sorunların büyük oranda önüne geçebilmesi ve modern dünya standartlarında sağlık hizmetlerinden faydalanabilmesi sağlanıyor. Merkezi Hastane Randevu Sistemi web sayfasında yer alan randevu al kısmından sisteme giriş sayfasına giriş yapılabiliyor. Vatandaşların hastane randevu alımlarını yapabilmeleri ve geçmiş dönem randevularını da inceleyebilmeleri için sisteme kayıt olmaları gerekiyor.

Haberin Devamı

MHRS sistemine üyelik işlemleri ise sayfa içerisindeki ‘yeni üye’ seçeneğiyle ulaşılabilen üyelik ekranında gerçekleştirilebiliyor. Bu üyelik sayfasında vatandaşların kimlik bilgileri, iletişim bilgileri ve güvenlik bilgileri olmak üzere 3 farklı bölümü doldurmaları isteniyor. Vatandaşlar MHRS üyelik işlemlerinde kimlik bilgileri bölümünde ‘T.C. kimlik numarası, ad, soyad, cinsiyet, doğum tarihi, doğum yeri, baba adı ve anne adı gibi kimlik bilgileri giriliyor. İkinci aşamada ise sabit telefon no, cep telefonu no ve e-posta adresi gibi iletişim bilgileri giriliyor. Üçüncü v son aşamada ise şifre belirleme gibi güvenlik bilgilerinin girilmesiyle üye olunabiliyor. Merkezi Hastane Randevu Sistemi’nde vatandaşların hastane randevu alımları için öncelikli olarak T.C. kimlik numaraları ve belirledikleri şifre ile sisteme giriş yapmaları gerekiyor.