13.11.2015 - 13:55 | Son Güncellenme:
Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sosyal güvencelerinden faydalanmak için çalışırken Sosyal Güvenlik Kurumun alt kurumlarından herhangi birisine bağlı olmalısınız. Sosyal Güvenlik Kurumu SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı kurumlarının tek bir çatı altında toplanmasıyla kurulmuştur. Bu kurumlardan herhangi bir tanesine bağlı iseniz Sosyal Güvenlik kurumunun sosyal güvencelerinden faydalanabilirsiniz. Bu kurumlara bağlı olan vatandaşlar sosyal güvence için bazı şartları yerine getirmeleri gereklidir. Bunlardan en önemlisi prim ve sigortaların yatırılmasıdır. SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı kurumlarından herhangi birisine bağlı olan vatandaşlar bu kurumların sağlık hizmetlerinden yararlanmak istiyorsa yatırması gereken prim ve sigortaları yatırması gereklidir.
Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.
SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!
SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!
NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!
SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!
Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.
Yatırmanız gereken prim ve sigortaları tamamladığınızda ve emeklilik yaşınız geldiğinde bağlı olduğunuz kurumdan emekli olabilirsiniz. Emekli olduktan sonra da bağlı olduğunuz kurumdan emekli maaşı alabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu ülkemizde internet teknolojisini en iyi kullanan kurumlardan bir tanesidir. Geliştirdiği internet uygulamaları sayesinde vatandaşlar çoğu işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu altında çalışan vatandaşlar için bazı hesaplama programları geliştirmiştir. Çalışan vatandaşlar ne zaman emekli olabileceğini hesaplayabilmeleri için ne zaman emekli olurum uygulamasını ve emekli olduktan sonra ne kadar emekli maaşı alabileceğini hesaplayabilmeleri için emekli maaşı hesaplama uygulamalarını geliştirmiştir. Vatandaşlar bu hesaplama uygulamalarına giriş yaparak işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilirler. Bu hesaplama uygulamalarını kullanabilmek için bazı bilgileri biliyor olmalısınız. Emeklilik yaşı hesaplama işlemi için sigortalı olarak ne kadar çalıştığınızı, SSK prim ödenen gün sayısı, ilk sigortalı işe giriş tarihi gibi bilgileri girmeniz gereklidir. Bu sigorta ve emeklilik bilgilerini SGK hizmet dökümü belgesi ile öğrenebilirsiniz. SGK hizmet dökümü belgesi Sosyal Güvenlik Kurumunun bir hizmetidir. SGK hizmet dökümü belgesi ile birçok bilginize ulaşabilirsiniz. SSK prim ödenen gün sayısı, ilk sigortalı işe giriş ve çıkış tarihinizi, sigortalı olarak ne kadar çalıştığınızı gibi bilgileri SGK hizmet dökümü belgesi ile ulaşabilirsiniz. SGK hizmet dökümü belgesine Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek ulaşabileceğiniz gibi internet üzerinden de ulaşabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun internet uygulaması E-Devlet sisteminde yer aldığı için E-Devlet sistemine giriş yaparak Sosyal Güvenlik Kurumunun internet uygulamasına ulaşabilirsiniz ve işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için ilk olarak E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. E-Devlet sistemine E-Devlet ana sayfasında yer alan sisteme giriş linkini tıklayarak giriş işlemine başlayabilirsiniz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaş kimlik doğrulama sayfasında E-Devlet sistemine giriş yapabilmek için farklı giriş yolları bulunmaktadır. Bu giriş yollarından herhangi bir tanesini seçerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Giriş yollarından bir tanesi olan E-Devlet şifresi ile Eğer E-Devlet şifreniz yoksa sistem üzerinden işlem yapamazsınız. Sizde E-Devlet sistemini kullanmak ve sistem üzerinden işlem yapmak istiyor ancak şifreniz yoksa şifrenizi size en yakın PTT şubelerinden 2 TL işlem ücreti karşılığında alabilirsiniz. Ancak burada verilen şifre tek kullanımlık bir şifredir. Bu şifre ile sisteme ilk giriş yaptığınız zaman açılacak olan sayfada sizden yeni bir şifre belirlemeniz istenecektir. Bu şifreyi belirledikten sonra artık belirlediğiniz bu şifre sizin daimi şifreniz olacaktır. Bu şifre ile her zaman giriş yapabilirsiniz. Ancak belirlediğiniz şifreyi bir kenara not etmenizi tavsiye ederiz çünkü şifrenizi unuttuğunuz zaman tekrar PTT şubelerine gittiğiniz zaman bu sefer sizden istenilen işlem ücreti 4 TL olacaktır ve bu ücret 10 TL’ ye kadar çıkabilecektir.
Mobil imza ile de E-Devlet girişi işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Tabiki bunun için GSM şirketlerinden mobil imza özelliğini aktif hale getirmeniz gerekiyor. GSM şirketleri mobil imza ile E-Devlet girişi için sizden yıllık ücret almaktadır. Bu ücreti sahibi olduğunuz hattın müşteri hizmetlerini arayarak öğrenebilirsiniz. Mobil imza ile E-Devlet girişi için yazının sonunda vermiş olduğumuz linke tıklayınız. Daha sonra " Mobil İmza " seçeneğine tıklayıp gerekli olan bilgileri doldurarak E-Devlet girişi işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
Elektronik imza özel şirketler tarafından vatandaşlara sunulan bir hizmettir. Elektronik imza ile E-Devlet girişi için yazının sonunda vermiş olduğumuz linke tıklayınız. " Elektronik İmza " seçeneğine tıklayarak EDevlet girişi işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
E-Devlet sistemine son giriş seçeneği ise T.C. kimlik kartı ile giriş seçeneğidir. Bu sayfada giriş seçeneğini seçtikten sonra giriş işlemine devam edebilirsiniz. Vatandaşlar genellikle daha kolay olduğu için E-Devlet şifresi ile giriş seçeneğini seçmektedir. Sisteme giriş yaptıktan sonra SGK hizmet dökümü belgesi ve SSK sorgulaması için ana sayfada bulunan E-Hizmetler bölümüne giriş yapmalısınız. Bu bölümde E-Devlet sistemine kayıtlı bütün hizmetler yer almaktadır. Bu bölüme giriş yaptıktan sonra Sosyal Güvenlik Kurumunu bulmalısınız. Sosyal Güvenlik Kurumunu bulduktan sonra alt seçeneklerinden SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilirsiniz.