Gündem ‘Serkan basılınca flaş belleği yutmuş’

‘Serkan basılınca flaş belleği yutmuş’

16.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul merkezli 14 ilde önceki gün düzenlenen operasyonlarla ByLock kullanıcısı oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan 33 örgüt şüphelisinin ByLock yazışmalarından korku ve endişe çıktı.

‘Serkan basılınca flaş belleği yutmuş’

Tamamı görevinden ihraç edilen aralarında polis, vergi müfettişi, yurt müdürü, mühendis ve öğretmenlerin bulunduğu şüphelilerin, örgütün şifreli programından yaptığı yazışmalarda, üst üste yapılan operasyonların ardından birbirlerine takip altında olduklarını, telefon ve iletişim aletlerinden irtibat kurulmamasını tembihledikleri tespit edildi. Bir örgüt şüphelinin ise operasyon sırasında USB flaş belleği yuttuğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca terör örgütü FETÖ/PDY’ye yönelik sürdürülen soruşturmalar kapsamında, FETÖ’nün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcısı oldukları belirlenen tamamı görevden ihraç edilen, aralarında bir emniyet amirinin de bulunduğu çoğunluğu polis 44 şüpheli isim hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

10 ülkenin temsilcisi

Gözaltı kararıyla önceki gün sabah saatlerinde harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, Türkiye genelinde 14 ilde, İstanbul’da ise 39 ilçede düzenlediği düzenlediği operasyonlarda 33 ByLock kullanıcısı örgüt şüphelisini gözaltına aldı. 33 şüphelinin ifade alma işlemleri devam ederken, aralarında bir emniyet amirinin de bulunduğu 11 firari ismin yakalanması için polisin çalışmaları devam ediyor.

Haberin Devamı

Gözaltına alınan şüpheliler arasında örgüt içi yapılanmada “Bölge Hadimi” ,”Talebe Mesulü” ve “Ünite Mesulü” olarak görev yapan şüphelilerin bulunduğu öğrenilirken, yapılan çalışmalarda örgütün faaliyet gösterdiği Mısır, Cezayir, Tunus, Türkmenistan, Afganistan, Güney Afrika, Nijerya, Gana ve Sudan’ın da aralarında bulunduğu birçok ülkenin Türkiye temsilciliğini yapan 10 örgüt şüphelisi de tespit edildi.

Korku ve endişe hakim

Yapılan soruşturmada, geçtiğimiz aylarda yakalanıp tutuklanan örgüt şüphelilerinin mesaj içeriklerinin çözümlemesinden ulaşılan yeni şüphelilerin, kendi aralarında yaptıkları yazışmalarda yer alan “Serkan da basılmış, USB flaş belleği yutmak zorunda kalmış” ifadesinden operasyon sırasında bir şüphelinin yanında bulunan flaş belleği yuttuğu belirlendi. Başka bir yazışmada ise şüphelilerin kendi aralarında polisin takip ve operasyonlarından “Vay canına, demek sıkıntı büyük” şeklinde söz ettikleri tespit edildi.

FETÖ’den atılan polisler uyardı

İncelenen Bylock yazışmalarında, FETÖ şüphesiyle ihraç edilen polisler tarafından sık sık uyarılıp ikaz edilen örgüt üyelerinin ilginç ifadelerine de rastlandı.

Yazışmaların birinde, bir yurt müdürünün polis baskınında bilgisayarını kaçırması için teslim ettiği bulaşıkçının kocası tarafından ihbar edilmesi yer alırken, polis takibine karşı dikkatli olunması ve örgüt üyeleri arsındaki iletişimde telefon ve dijital malzeme kullanılmaması, para transferlerine dikkat edilmesi yönünde sık sık ikazların yapıldığı görüldü.