Gündem‘Şefkat yuvası’ bayramda uzanacak şefkat eli bekliyor

‘Şefkat yuvası’ bayramda uzanacak şefkat eli bekliyor

07.07.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Darüşşafaka Cemiyeti, 159 yıldır “eğitimde fırsat eşitliği” yaratmak için durmaksızın faaliyetlerine devam ederken, nitelikli bireylerin yetişmesine öncülük ediyor.

‘Şefkat yuvası’ bayramda uzanacak şefkat eli bekliyor

MERT İNAN İstanbul - Günümüzde İstanbul Maslak’ta bulunan Darüşşafaka Eğitim Kurumu’nda, babası veya annesi hayatta olmayan, maddi olanakları iyi bir eğitim için yetersiz, yetenekli binden fazla öğrenciyi; beşinci sınıftan liseden mezun oluncaya kadar sekiz yıl boyunca tam burslu, yatılı, İngilizce ağırlıklı eğitimle geleceğe hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Türkiye’nin geleceğine damga vuracak kimsesiz ve maddi durumu yetersiz bireyler kol kanat geren Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Güleç, Kurban Bayramı öncesi Milliyet aracılığı ile çağrıda bulunarak, “Sadece bağışlarla ayakta kalan Darüşşafaka için bayram dönemleri çok önemli. Kurban Bayramı vesilesiyle Darüşşafaka’nın ‘eğitimde fırsat eşitliği’ misyonuna destek olmak isteyen hayırseverler, diledikleri miktarda bayram bağışında bulunabilir. Geleceğimizi inşa edecek evlatlarımız için herkesi destek olmaya çağırıyoruz” dedi.

8 yıl tam burslu eğitim

Darüşşafaka’da eğitim almanın şartları neler?

Okulumuza her yıl Türkiye genelinde düzenlediğimiz sınavla öğrenci kabul ediyoruz. Sınavımıza babası veya annesi hayatta olmayan, dördüncü sınıf öğrencileri katılabiliyor. Sınavımızda başarılı olan öğrencilerimizin maddi durum kontrollerini gerçekleştiriyor, yönetim kurulu üyelerimizle birlikte onları evlerinde ziyaret ediyoruz. Ardından fiziksel ve ruhsal açıdan yatılı bir okulda eğitim görmelerine engel teşkil edecek bir sağlık sorunları olup olmadığının tespiti için sağlık kontrollerini gerçekleştiriyoruz. Tüm bunların sonunda her yıl yüzün üzerinde yeni öğrenci, bu “Şefkat Yuvası”ndan içeri adımlarını atıyor; beşinci sınıftan lise sona kadar sekiz yıl boyunca Darüşşafaka’da tam burslu, yatılı, kolej seviyesinde eğitim alıyor.

Haberin Devamı

Eğitim standartları neler?

Sınıflar en fazla 20 öğrenciden oluşuyor ve öğretmen başına ortalama beş öğrenci düşüyor. Dijital dönüşüm temelinde her öğrenci ve öğretmende tablet bulunuyor. Sınıflarımız güçlü teknolojik altyapıya sahip. Türkiye’nin ortaöğrenim düzeyinde ilk yapay zekâ sınıfını, ilk Tekno Girişimcilik Gençlik Merkezi’ni açan ve ilk 3D Printer Atölye ve Yarışması’nı düzenleyen okuluyuz. Ayrıca kodlama, girişimcilik, dijital dönüşüm eğitimleri veriyoruz. Öğrencilerimiz Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda yalnızca nitelikli bir eğitim sürecinden geçmiyor, aynı zamanda yaşama da hazırlanıyor.

Sizleri gururlandıran başarı hikâyelerini ve ilklerinizi bizimle paylaşır mısınız?

Haberin Devamı

Bu yıl okulumuzun Robot Kulübü olan Sultans Of Türkiye, ABD’nin Houston kentinde katıldığı Dünya Robotik Şampiyonası’nda tarihi başarılara imza attı. NASA dahil birçok dünya devi şirketin desteklediği takımlar arasından sıyrılıp, Dünya Şampiyonası’nın en prestijli ödüllerinden “İlham Veren Mühendislik Ödülü”nün sahibi olan Türkiye’nin Sultanları, gelecek yılki şampiyonaya da doğrudan katılma hakkı kazandı.

Darüşşafaka bağışlarla ayakta duran bir kurum. Biraz da bağış sürecinizden bahseder misiniz?

Sadece bağışlarla ayakta kalan Darüşşafaka için bayram dönemleri çok önemli. Şu anda Darüşşafaka Cemiyeti olarak öğrencilerimizin eğitimine kaynak yaratmak amacıyla Kurban Bayramı bağış kampanyasını yürütüyoruz. Kurban Bayramı vesilesiyle Darüşşafaka’nın “eğitimde fırsat eşitliği” misyonuna destek olmak isteyen hayırseverler, diledikleri miktarda bayram bağışında bulunabiliyorlar.

Bayram nedeniyle Cemiyetimize yapılacak bağışlar, öğrencilerimizin başta eğitim olmak üzere temel ihtiyaçlarının karşılanması için kullanılacak. Çocuklarımızın 12 yıl boyunca eğitim hayatlarını destekliyoruz, tıpkı bir ebeveyn gibi. Bu bayramda da öğrencilerimize bayram hediyesi olarak “eğitim” vermek isteyen hayırseverler destekleriyle 159 yıldır yaşattığımız “eğitimde fırsat eşitliği” misyonumuza güç katabilir.

Yazarlar