Gündem Seçil Erzan davasında banka çalışanları dinlendi! Üst düzey yöneticiler duruşmaya gelmedi

Seçil Erzan davasında banka çalışanları dinlendi! Üst düzey yöneticiler duruşmaya gelmedi

29.05.2024 - 17:17 | Son Güncellenme:

Yüksek kar getirili fon vaadiyle pek çok kişiyi dolandırdığı iddia edilen banka müdürü Seçil Erzan’ın yargılanmasına devam edildi. Banka çalışanlarının tanık olarak dinlendiği duruşmada tanıkların sorulara, “Bilmiyorum” ya da “Görmedim” şeklinde cevap vermesi hem müşteki avukatlarının hem de sanık avukatlarının tepkisine neden oldu.

Seçil Erzan davasında banka çalışanları dinlendi Üst düzey yöneticiler duruşmaya gelmedi

Aralarında spor dünyasının ünlü isimleri Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan'ın da bulunduğu toplam 21 kişinin dolandırıldığı iddiasıyla 252 yıla kadar hapsi istenen banka şube müdürü Seçil Erzan ile birlikte 7 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya tutuklu sanık Seçil Erzan ve Ali Yörük avukatlarıyla birlikte katıldı.

Haberin Devamı

Müşteki avukatlarının da hazır bulunduğu duruşmada banka çalışanları tanık olarak dinlendi. Tanık olarak dinlenmesi beklenen bankanın üst düzey yöneticileri ise duruşmaya katılmadı.

Seçil Erzan davasında banka çalışanları dinlendi Üst düzey yöneticiler duruşmaya gelmedi

BANKA YÖNETİCİLERİ İÇİN ZORLA GETİRİLME TALEBİ

Yöneticilerin duruşmaya katılmaması üzerine söz alan bir müşteki avukatı, “Banka yöneticileri de avukatları da duruşmaya Cuma günü katılacağına dair dilekçe vermişler. Ancak duruşmanın Cuma günü devam edeceğine dair ara kararınız yok. Tanıkların avukatlarıyla birlikte burada olmaları gerekmekteydi. Bu celse gelmeyen tanıklar hakkında zorla getirilme kararı çıkarılmasını talep ediyoruz” dedi.

SEÇİL ERZAN: “BELGESİNİ İSTİYORDUK”

Talebin ardından mahkemeden söz alan tutuklu sanık Seçil Erzan, önceki duruşmada tanık olarak dinlenen bankanın üst düzey yöneticisi Sermin Tekin’in beyanlarına karşı konuşmak istediğini söyledi. Sermin Tekin’in bankadan çıkan çanta dolu paralardan haberinin olmamasının imkansız olduğunu söyleyen Erzan, “Müşteri 50 bin doları bile çekse biz ne yapılacağı ile ilgili bilgi veriyorduk. Yatırım için parayı çekiyorsa bunun belgesini istiyorduk. Ya da dekontun arkasına yazıyorduk” dedi.

Haberin Devamı

Seçil Erzan davasında banka çalışanları dinlendi Üst düzey yöneticiler duruşmaya gelmedi

“BENİM ERTESİ GÜN İŞTEN ÇIKARTILMAM GEREKİRDİ”

“Müşteri parasını çeker isterse müdüre verir isterse kendi görürü” ifadelerinin yalan olduğunu söyleyen Seçil Erzan, “Bu işten çıkarma sebebidir. Benim banka içinde o paraya dokunmam kesinlikle yasaktır. Bir şube müdürü odasından bir çanta para alıp aşağıda veznede yatırmak benim ertesi gün işte çıkarılmam demektir. Bunu yapan çok insan vardı. Semih Kaya 3 valiz parayla iki kere çıktı. Bunlar fark edilmesi gereken konulardı” dedi.

“SEÇİL HANIM PERSONELLE ALAKALI BİR MÜDÜR DEĞİLDİ”

Seçil Erzan’ın beyanının ardından banka çalışanları tanık olarak ifade verdi. Gişe görevlisi Gümüş Y. verdiği ifadede müşterileri sadece kendisine işlem yaptırmak için geldiklerinde gördüğünü söyledi. Seçil Erzan’ın nasıl bir müdür olduğuna ilişkin soruya ise Gümüş Y., “Seçil hanım personeliyle alakalı bir müdür değildi. Çoğu zaman zaten bankada da olmuyordu. Annesi rahatsız olduğu için sık sık gidiyordu. Bir kredi onaylatmak için 2 gün beklediğimi biliyorum” dedi.

Haberin Devamı

“FATİH TERİM’İN ŞOFÖRÜ SANIYORDUM”

Tutuklu sanık Ali Yörük’ü 3 kez bankada futbolcularla birlikte gördüğünü söyleyen Gümüş Y., “Ben Ali beyi Fatih Terim’in şoförü sanıyordum. Okan Turan mesai sonrası bir para çekmişti. İşlemini ben yaptım. Paralar sayıldıktan sonra Seçil hanım Ali beyi odaya davet etti. Paraları Ali beye teslim etti” dedi.

“TANIKLAR ÖNCEDEN UYARILMIŞ”

Gümüş Y.’nin ardından bankanın güvenlik görevlisi ve çaycısı da tanık olarak dinlendi. Tanıkların mahkeme başkanının ve avukatların sordukları sorulara genellikle, “Bilmiyorum” ve “Görmedim” şeklinde cevap vermesi avukatların tepkisine neden oldu. Bir sanık avukatı söz alarak, “Madem böyle cevap verecekler tanıkları dinleyip zaman kaybetmeyelim” dedi. Başka bir avukat ise, “Tanıklar belli ki gelmeden önce uyarılmış. Özellikle konuşmuyorlar. Yalan tanıklıktan işlem yapılmasını talep ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

BANKANIN AVUKATI GAZETECİNİN ELİNDEN TELEFONUNU ALDI

Davayı takip eden gazetecilerden biri ifade veren bir tanığa ifadesinin sonrasında soyadını sordu. Banka çalışanı olan tanık soyadını söyleyerek yerine oturdu. Ancak izleyici sırasında oturan ve bankanın avukatı olduğu öğrenilen Kübra K., gazetecinin yanına gelerek, “Tanıkların soyadını habere yazamazsınız bu suçtur” dedi. Gazeteci de davanın aleni olduğunu ve isim yazmanın suç olmadığını söyledi. Ancak avukat ısrar ederek, “Hakkınızda suç duyurusunda bulunurum” dedi. Bunun üzerine duruşma salonundaki başka bir avukat meslektaşı Kübra K.’ye tepki göstererek, “İsim yazılması suç değil” dedi.

Duruşma devam ederken yaşanan olay sonrası mahkeme başkanı basın mensupları ve görevli olmayan avukatların duruşmadan çıkmasını istedi. Dışarıda da gazeteciyi taciz etmeye devam eden avukat K., gazetecinin telefonunu elinden alarak hakaret etti. Güvenlik görevlilerinin araya girmesiyle telefonunu alabilen gazeteci avukat Kübra K.’den şikayetçi oldu.

Haberin Devamı

DURUŞMA CUMA GÜNÜ ERTELENDİ

Alınan ifadelerin ardından ara kararını açıklayan mahkeme tanıkların dinlenmesi için duruşmayı Cuma gününe erteledi.