GündemSay Metropolitan’da

Say Metropolitan’da

22.04.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Piyanist Fazıl Say Metropolitan Müzesi’nde bir konser verdi. Say konser sonunda dakikalarca ayakta alkışlandı

Say Metropolitan’da

Piyanist ve besteci Fazıl Say, dünyaca ünlü New York Metropolitan Müzesi’nde (MET) konser verdi. Müzede açılışı geçen yıl Ekim ayında yapılan İslam Eserleri Bölümünde, ‘Arap Ülkeleri, Türkiye, İran, Orta Asya ve Güney Asya Galerileri’nin tanıtımı çerçevesinde konser vermek için davet edilen Say, konserin ilk bölümünde Janacek ve Prokofiev’in piyano sonatlarını, ikinci bölümünde de kendi bestelerini çaldı.
Konserin sonunda uzun süre ayakta alkışlanan Say, daha sonra Gershwin’in “Summertime” adlı yapıtını da yorumladı.
Konsere gelen izleyiciler arasında Dünya Bankası’nın eski başkanı Paul Wolfowitz, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un özel kalem müdür yardımcısı ve danışmanı Kim Won-soo, BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ertuğrul Apakan da vardı.

‘Burada deprem olmuş’
Konser öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fazıl Say, ABD’ye bu gelişinde ekonomik krizin, ülkede kültür sanat alanındaki yıkımlarını çok fazla hissettiğini, orkestraların kapanması ve konser sayılarının azalması gibi zorlukları gördüğünü belirtti. Say, “Burada bir deprem yaşanmış, onu hissettim” dedi.
Hakkında açılan soruşturmaya konu olan twitter’daki paylaşımlarında kesinlikle ”kimseye sataşma olmadığını” söyleyen Say, “Bu soruşturmayı tertemiz halledip davayı kapatıp, ondan sonra geleceğimi düşünmem lazım. Önümüzdeki 10 yılın nasıl olacağına karar vermek istiyorum” dedi.

‘Japonya uzak ama...’
Say, şöyle konuştu: “Gitmek istediğim yer Japonya, ama ilk aşamada onu yapabilecek miyim bilmiyorum, uzak bir yer çünkü. Uzaklaşmanın yararlı tarafları var, yararsız tarafları var, iyi dengelemek lazım. Tabii ki kızımın büyümesine şahit olmak istiyorum.”