Gündem San Marino hakkında genel ve tarihi bilgilendirme

San Marino hakkında genel ve tarihi bilgilendirme

25.04.2018 - 12:16 | Son Güncellenme:

San Marino; sınır komşusu İtalya olan, Avrupa kıtasında yer alan bir ülkedir. Başkenti yine ülkenin kendi adı olan San Marino’dur. Diğer şehirleri ise; Borgo Maggiore, Faetano, Chiesanuova, Acquaviva, Fiorentino, Serravalle, Montegiardino’dur.

San Marino hakkında genel ve tarihi bilgilendirme

San Marino’nun resmi dili İtalyancadır. Halkın çoğu Katolik’tir. 33.203 milyon nüfusa sahiptir. San Marino’nun telefon kodu 378’dir. Plaka kodu ise SM’dir. San Marino ufak bir ülke olduğundan dolayı şehir içi ulaşımı zorluk yaşatmamaktadır. San Marino’da herhangi bir havaalanı yoktur. Bu sebeple San Marino’ya ulaşım İtalya üzerinden sağlanmaktadır. İtalya’dan karayolu ile San Marino’ya rahatlıkla ulaşılabilmektedir.

Haberin Devamı

Roma İmparatorluğu’ndaki baskıdan bunalarak ülkesini terk eden Marinus isimli bir taş ustası tarafından kurulan bir ülkedir. 1631 yılında San Marino’nun bağımsızlığı kabul edilmiştir. Napolyon’un İtalya işgali sırasında sınır komşusu olan San Marino’da bu işgalden nasibini alsa da kısa bir süre sonra tekrar bağımsızlığına kavuşmuştur.

San Marino’yu Neden Ziyaret Etmeliyiz?

· Doğal güzelliklerinin yoğunlukta olması

· Muhteşem bir manzaraya sahip olması

Tarihi dokusu

· Ekonomik bir gezi planı olması

· Tarihi yaşanmışlıkların mimariye etkisi

San Marino’da Gezilecek Yerler

Guita Kalesi, Monte Titano, Basilica Di San Marino, Montale, Cesta Tower, Centro Storico Di San Marino, Piazza Della Liberta, Porta San Francesco, Torture Müzesi, Stato Müzesi, Cava Dei Balestrieri, San Marino Nature Park, San Marino Adventures, Porta San Francesco, Armi Moderno San Marino Müzesi, Sculpture Mother and child, Mondo di Leonardo, Funivia San Marino, Orti Borghesi, Palazzo Graziani, Forget The Stories Park, Secondo Girone Di Mura; San Marino’da gezilecek tarihi yer ve mekanlardır.

Haberin Devamı

San Marino Etkinlikler ve Festivalleri

San Marino Caz Festivali, San Marino Futbol Festivali, Adriatik Müzik Festivali, San Marino Etnoloji Festivali; ülkedeki bazı festivallerdir.

San Marino’da Ne Yenir Ne İçilir?

San Marino, coğrafi konumu itibariyle İtalya ile iç içedir. Yemek kültürü de doğal olarak İtalyan yemek kültürüyle örtüşmekte ve benzerlikler göstermektedir. Peynir, şarap, çikolatalı kekler, pasta, kahve, makarna, dondurma, tiramisu, pizza, antipasti gibi İtalyan yemekleri ve içecekleri mevcuttur.