GündemSakarya’da 1150 polisle tatbikat

Sakarya’da 1150 polisle tatbikat

26.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sakarya’da polisleri olağanüstü durumlarda en kısa sürede toplamak amacıyla 1150 polis “Güven 54” isimli tatbikatta “acil” kodlu mesaj sonrası Demokrasi Meydanı ve belirli noktalara toplanarak yoklamaya alındı.

Sakarya’da 1150  polisle tatbikat

Adapazarı kent merkezinde önceki gece 01.00 sıralarında il genelinde görevli istirahatte olan 1150 polisin “acil” koduyla cep telefonlarına gelen mesajla belirlenen noktalara çağırıldı. Bu mesaj sonrasında emniyet müdürlüğünde görev yapan polis memurları Adapazarı Demokrasi Meydanı, Yenikent Polis Merkezi ve Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek toplanmaya başladı. Silahlarıyla hazır şekilde motosikletler ve polis araçlarıyla gelen polisler düzenle sıraya girdi. Vali Hüseyin Avni Coş ve Sakarya Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı daha sonra yoklama almak için Demokrasi Meydanı’na geldi. Meydanı dolduran yüzlerce polis, Vali Coş karşısında tek tek tekmil verdi. Coş tatbikatın olağanüstü durumlarda hazır bulunabilme durumunu test etmek amaçlı olduğunu söyledi.
Polislerin toplandığını gören bazı vatandaşlar da olumsuz bir durum yaşandığını sanarak meydanda toplanırken, tatbikatı ilgiyle izledi.