GündemSadece 40 bin lira harcadı, videosu 10 milyon izlendi! Depremde ailesini böyle korudu

Sadece 40 bin lira harcadı, videosu 10 milyon izlendi! Depremde ailesini böyle korudu

16.04.2023 - 08:26 | Son Güncellenme:

Yola çıkış hikayesi 5 yıl önce bir arayışla başlayan Gaziantepli Serkan Bilgin, sırt çantasını alıp tek başına yollara düştü. Yılın en az 200 gününü dağlarda ve ormanlarda 4 mevsim kamp kurarak geçirdi. Döndükten sonra da 40 bin liraya hayallerindeki evi yaptı. Deprem döneminde ailesini alarak buraya yerleşen Serkan'ın ev yapım videosu ise 10 milyondan fazla izlendi.

Sadece 40 bin lira harcadı, videosu 10 milyon izlendi Depremde ailesini böyle korudu

Gonca Kocabaş / Milliyet.com.tr - Beden eğitimi ve spor bölümü mezunu olan Serkan Bilgin (24), bundan 5 yıl önce sırt çantasını alarak tek başına yollara düştü. Yaşadığı çevreden, içinden çıkılması ve yaşaması güç, her metrekaresi betonlaşmış yeşile hasret şehirden ruhunu ve bedenini bir şekilde çıkartmak istedi. Bunca gürültü arasında kulaklarını her şeye kapattı ve sadece doğanın sesine kulak verdi. Tek başına çıktığı bu yolda tüm hava koşullarına rağmen, yılın en az 200 gününü dağlarda ve ormanlarda 4 mevsim kamplar kurarak yaşadı. Yaşadığı bu zorlu ve güzel tüm maceraları paylaşmak, aynı zamanda geçimini de sağlamak amacıyla 4 sene önce bir YouTube kanalı açtı ve dağlarla olan hikayelerini anlatmaya başladı. Hem finans kaynağı ve kendine anı olsun diye hem de bir şeyleri paylaşmak için açtığı bu kanal sayesinde geçimini de sağladı.

Haberin Devamı

Sadece 40 bin lira harcadı, videosu 10 milyon izlendi Depremde ailesini böyle korudu

İLKOKULDA ÇİZDİĞİ RESİMDEKİ EVİ YAPTI

Serkan’ın yolculuğu ilk önce kendi içinde başladı. İçine kapandığı, kendi kabuğuna çekildiği zamanlardan birinde şehrin içinde yaşadığı, alışılagelmiş hayatın boş ve anlamsız olduğunu fark etti. Maddi ve manevi olarak hazır hissettiği bir zamanda da düştü yollara. Bu yolculukta Amanos Dağları'nı baştan sona tek başına kamp kurarak geçti.

Kendi evini yapma fikrinin ise çocukluk hayali olduğunu dile getiren Serkan Bilgin, ev yapım hikayesini, “Hatırlarsanız çocukken ilkokulda resim dersleri olurdu. O beyaz kağıtlara yaşamak istediğimiz hayallerimizi yansıtırdık. Ben hep doğayla alakalı resimler çizmeye çalışırdım. Üstte bulutlar, bulutların arasında güneş, ağaçlar, kuşlar, orman, dağ ve mutlaka küçük şirin bir ev. Düşünüyorum da kimse şehir yaşantısıyla ilgili bir şeyler çizmemiştir. Hiç gökdelen, bina çizen bir arkadaşıma rastlamadım. Anlatmak istediğim şu ki ait olduğumuz yer çocukken bile bilinçaltımızda vardı ve biz yaşamın asıl kaynağı olan, ait olduğumuz doğadan ve o hayalden ne acı ki bir şekilde uzaklaştık ve uzaklaştırıldık. Küçük evi yapmamdaki amaç yıllardır hayalini kurduğum resim derslerinde çizdiğim bu yaşama ilk adımı atmaktı ve çok şükür ilk adımı attım. Bu küçük evin yanına daha kapsamlı ve daha büyük 2 katlı bir ahşap ev projem var. Umarım bu hayalimi de gerçekleştirebilirim” sözleriyle anlattı.

Haberin Devamı

SADECE EL ALETLERİ KULLANDI

40 bin liraya mâl olan 12 metrekarelik ahşap ev, yerden 1 metre su basımı olarak yükseltilmiş ve en yüksek noktası da 4 metre uzunluğunda. Evin alt kısmında su basımıyla oluşan yükseklikte 12 metrekarelik bir depolama ve odunluk alanı mevcut.  Bu alan kışlık odun ve fazla eşyalar için depolama olarak kullanılıyor. Kışın ısınma sorunu yaşamadığını, evin metrekaresinin az ve yapının ahşap olmasından kaynaklı olarak sobanın oldukça yeterli olduğuna dikkat çeken Serkan, biraz teknik bilgi ve biraz el becerisiyle herkesin evini yapabileceğini söylüyor.

Sadece 40 bin lira harcadı, videosu 10 milyon izlendi Depremde ailesini böyle korudu

Bölgede elektrik olmadığı için, ahşap evi sadece el aletleri kullanarak yapmak zorunda kalan Serkan Bilgin, “El aletleriyle bir yapı ortaya çıkartmak elbette zor oldu. Özellikle de beni en çok yoran el testeresi oldu diyebilirim. Eminim iyi bir şarjlı matkabım ve şarjlı bir testerem olsaydı çok daha kısa sürede evi bitirirdim diye düşünüyorum” bilgisini paylaştı.

Haberin Devamı

‘EVİ HİÇ BEĞENMEYENLER, ELEŞTİRENLER DE OLDU’

Serkan, “Sosyal medyadan olumlu veya olumsuz binlerce yorum geldi. Gelen tüm yorumlar için çok teşekkür ederim” deyip şunları da ekledi:

“Evi beğenen çok kişi olmasına karşı hiç beğenmeyen ve eleştirenler de oldu. En çok eleştirilen konular temelin briket olması ve evin küçük olmasından dolayı geldi. Oysa ki briket ve harçla yaptığım bu temelin en az 50 yıl ömrü olduğunu düşünüyorum. Evin küçük olduğu konusuna gelince benim için gayet yeterli bir yaşam alanı oldu. Daha büyük yapmak isteyen büyüğünü yapar ve sorun ortadan kalkar.”

Sadece 40 bin lira harcadı, videosu 10 milyon izlendi Depremde ailesini böyle korudu

'EV YAPIM VİDEOSU YOUTUBE’DA 10 MİLYON İZLENDİ'

Evi yapmadan önce bu kadar ilgi göreceğini düşünmediğine değinen Serkan Bilgin, “Ev yapım videom sosyal medyada zannettiğimin çok çok üstünde bir ilgi gördü. 10 milyondan fazla izlenme aldı. Şimdilerde iki katlı çok farklı bir modelde yine ahşaptan bir ev yapmayı düşünüyorum. Bu sefer daha kapsamlı ve üzerine düşünülmüş bir ev olacak” dedi.

“Böyle bir ev yapmak isteyenlere en büyük tavsiyem planlı, programlı ve çok araştırarak yuvalarınızı inşa edin” önerisinde bulunan Serkan, “İmkanınız vars  matkap alarak çivi yerine vida kullanın, el testeresi yerine iyi bir elektrikli testere alın. Sabırlı ve azimli olun, eminim harika işler yapacaksınız” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Sadece 40 bin lira harcadı, videosu 10 milyon izlendi Depremde ailesini böyle korudu

'DEPREM FELAKETİ 30 KİLOMETRE YAKININDA YAŞANDI'

Yaşadığımız deprem felaketiyle ilgili, “Maalesef akıllara durgunluk veren, yürekleri yakan korkutucu depremler yaşadık. Kimi insanların evleri, kimi insanların umutları, kimi insanların da yuvaları yıkıldı” diyen Serkan Bilgin, “Çok şükür ben ve ailem bu depremlerde zarar görmedik ancak ben de dahil olmak üzere hepimizin psikolojisi bozuldu. Birçok kişi deprem olacak mı olmayacak mı korkusu ve kaygısıyla yaşamak zorunda kaldı” şeklinde konuştu.

Birçok insanın depremin hissedilmediği yerlere göç etmeye başladığına, kalanların birçoğunun ise sokaklarda ve parklarda kurulan çadır ve barakalarda yaşadıklarına değinen Serkan, 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketinin yapmış olduğu ahşap evin neredeyse 30 kilometre yakınında yaşandığını dile getirip şöyle konuştu:

“Bu iki büyük deprem birçok evin yıkımına sebep oldu, ancak ahşap evde en ufak bir zarar yoktu. Deprem yaşandıktan sonra ailemi hemen ahşap eve yerleştirdim. Ahşap ve prefabrik yapılar depremde risk teşkil etmiyor. Bu küçük evi bir gün böyle acı bir şekilde kullanacağımız aklıma gelmezdi. Ancak iyi ki yapmışım diyorum, çok faydasını gördük.”