GündemRize’de 3 ev boşaltıldı! '5 kişiyi ekiplerle çıkardık'

Rize’de 3 ev boşaltıldı! '5 kişiyi ekiplerle çıkardık'

28.10.2024 - 13:29 | Son Güncellenme:

Rize’nin Ardeşen ilçesinde meydana gelen heyelan nedeniyle 3 ev tedbir amaçlı boşaltıldı. AFAD tarafından ise hasar tespit çalışması başlatıldı.

Rize’de 3 ev boşaltıldı 5 kişiyi ekiplerle çıkardık

Geçtiğimiz hafta başlayarak Doğu Karadeniz illerini etkisi altına alan şiddetli sağanak yağış, Çayeli ilçesinin ardından Ardeşen’de de heyelana neden oldu. 3 evin hasar gördüğü heyelanda 1 evde ikamet eden 5 kişi Acil Drurum ve Afet Yönetimi başkanlığı (AFAD), Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekipleri tarafından tahliye edildi.

Haberin Devamı

Osman Şeremet köyde 3 evin tedbir amaçlı boşaldığını 1 evin ise tehlikede olduğunu belirterek “Cumartesi günü aşırı yağış nedeniyle heyelan meydana geldi. 2 dönüme yakın bir çay tarım arazisinde kopma meydana geldi. Menfezimiz tıkandı ve evler tamamen toprak doldu. 3 ev boşaltıldı, 1 evde yukarıda tehlikede. Cana bir şey olmadı” dedi.

"5 KİŞİYİ EKİPLERLE ÇIKARDIK"

Şiddetli yağmurların yağdığı sırada heyelan olmadan önce 1 evde bulunan 5 kişinin ekipler tarafından tahliye edildiği kaydeden Şeremet “AFAD, AKUT ve JAK ekipleri geldi. O zaman daha dağ bu şekilde fazla inmemişti. Saat 18.00 sıralarıydı. Altta ki evde ikamet eden 5 kişiyi ekiplerle çıkardık, evin etrafından dolanarak Ardeşen Merkez’deki evlerine sağ salim naklettik” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Rize’de 3 ev boşaltıldı 5 kişiyi ekiplerle çıkardık

Bölgede DSİ ve Özel İdare ekipleri tarafından başlatılan temizlik çalışması sürerken AFAD tarafından hasar tespit çalışması başlatıldı.

Rize’de 3 ev boşaltıldı 5 kişiyi ekiplerle çıkardık