17.04.2018 - 15:32 | Son Güncellenme:
Revani Tatlısı İçin Gereken Malzemeler
• 3 yumurta
• 1 su bardağı şeker
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 su bardağı un
• 1 su bardağı irmik
• 1 paket vanilya
• 1 paket kabartma tozu
• 1 çay bardağı kadar sıvı yağ
Şerbet için;
• 3 su bardağı kadar su
• 3 su bardağı kadar şeker
•Yarım limon suyu
Revani Tatlısı Yapılışı
Revani için ilk adım şerbeti yapmaktan geçer. Şerbet malzemeleri bir tencereye konarak kaynatılır. Daha sonra yarım limon suyu sıkılarak bekletilir. Daha sonra kek yapma aşamasına geçilir. Kek için yumurta ve şeker bir kaba alınarak iyice karıştırılır. Karıştırıldıktan sonra bu karışım içerisine sıvı yağ, yoğurt ve irmik eklenir ve çırpılmaya devam edilir. Hazırlanan karışıma son olarak vanilya, kabartma tozu ve un eklenir. Önceden yağlı kağıt serilen ya da yağlanan fırın tepsisine kek harcı dökülerek önceden ısıtılan fırına pişmeye gönderilir. Yaklaşık olarak 30 dakika pişmeye bırakılır. Kek piştikten sonra ilk sıcaklığının gitmesi beklenir ve dilimlenir. Dilimlenen ve ilk sıcaklığı giden Revani üzerine şerbeti dökülerek kekin şerbeti çekmesi beklenir. Bir saat dinlenen Revani üzerine isteğe göre Hindistan cevizi veya krem şanti hazırlayabilirsiniz.
Revani Tatlısı İçin Püf Noktalar
Şerbetin çabuk soğuması gerektiği için kekten önce şerbeti hazırlamaya başlamalısınız.
• Kekinizin istediğiniz kabarıklığa ulaşması için malzemeleri oda sıcaklığında tutmanız faydalı olacaktır.
• Revaninin şerbeti iyice çekmesi çok önemlidir. Bunun için Revani üzerine şerbeti dökmeden önce mutlaka dilimlemelisiniz.
• Şerbetinizin dökmeden önce soğuk olduğuna dikkat etmelisiniz. Soğuk olan şerbet için sıcak olan bir Revani keki gerekmektedir.
• Şerbetli tatlıları buzdolabı yerine oda sıcaklığında bulundurmalısınız. Buzdolabında tutulan Revani şekerlenir bu yüzden mutlaka dikkat edilmelidir.