GündemRevani tatlısı nasıl yapılır?

Revani tatlısı nasıl yapılır?

17.04.2018 - 15:32 | Son Güncellenme:

Revani Osmanlı İmparatorluğu’ndan bu yana mutfak kültürümüzde yer alan bir tatlıdır. Şerbetli tatlılar arasında hafif bir lezzet oluşuyla dikkat çeken Revani hem günlük hayatta hem de özel günlerinizde servis edilebilir. Revani tatlısı tarifini yazımızda bulabilirsiniz...

Revani tatlısı nasıl yapılır

Revani Tatlısı İçin Gereken Malzemeler

Haberin Devamı

• 3 yumurta
• 1 su bardağı şeker
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 su bardağı un
• 1 su bardağı irmik
• 1 paket vanilya
• 1 paket kabartma tozu
• 1 çay bardağı kadar sıvı yağ

Şerbet için;

• 3 su bardağı kadar su
• 3 su bardağı kadar şeker
Yarım limon suyu

Revani Tatlısı Yapılışı

Revani için ilk adım şerbeti yapmaktan geçer. Şerbet malzemeleri bir tencereye konarak kaynatılır. Daha sonra yarım limon suyu sıkılarak bekletilir. Daha sonra kek yapma aşamasına geçilir. Kek için yumurta ve şeker bir kaba alınarak iyice karıştırılır. Karıştırıldıktan sonra bu karışım içerisine sıvı yağ, yoğurt ve irmik eklenir ve çırpılmaya devam edilir. Hazırlanan karışıma son olarak vanilya, kabartma tozu ve un eklenir. Önceden yağlı kağıt serilen ya da yağlanan fırın tepsisine kek harcı dökülerek önceden ısıtılan fırına pişmeye gönderilir. Yaklaşık olarak 30 dakika pişmeye bırakılır. Kek piştikten sonra ilk sıcaklığının gitmesi beklenir ve dilimlenir. Dilimlenen ve ilk sıcaklığı giden Revani üzerine şerbeti dökülerek kekin şerbeti çekmesi beklenir. Bir saat dinlenen Revani üzerine isteğe göre Hindistan cevizi veya krem şanti hazırlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Revani Tatlısı İçin Püf Noktalar

Şerbetin çabuk soğuması gerektiği için kekten önce şerbeti hazırlamaya başlamalısınız.
• Kekinizin istediğiniz kabarıklığa ulaşması için malzemeleri oda sıcaklığında tutmanız faydalı olacaktır.
• Revaninin şerbeti iyice çekmesi çok önemlidir. Bunun için Revani üzerine şerbeti dökmeden önce mutlaka dilimlemelisiniz.
• Şerbetinizin dökmeden önce soğuk olduğuna dikkat etmelisiniz. Soğuk olan şerbet için sıcak olan bir Revani keki gerekmektedir.
• Şerbetli tatlıları buzdolabı yerine oda sıcaklığında bulundurmalısınız. Buzdolabında tutulan Revani şekerlenir bu yüzden mutlaka dikkat edilmelidir.