GündemRamazan sofralarının baş tacı Ramazan pidesi kaç kaloridir?

Ramazan sofralarının baş tacı Ramazan pidesi kaç kaloridir?

24.04.2018 - 16:23 | Son Güncellenme:

Ramazan pidesi kaç kaloridir sorusu Ramazan yaklaşırken herkesin aklında yer alır. Özellikle kadınların bir numaralı sorusu halindedir. Kilosuna dikkat eden hanımlar, kalori hesaplamasına da dikkat ederler. Bu noktada Ramazan ayı boyunca fazla kilo almamak için nelere dikkat etmeliler önemlidir. Ramazan aylarında sıklıkla tüketilen Ramazan pidesi kaç kaloridir?

Ramazan sofralarının baş tacı Ramazan pidesi kaç kaloridir

Ramazan pidesi kaç kaloridir?

Haberin Devamı

Ramazan pidesi, Ramazan aylarının baş tacıdır. Her Ramazan özel olarak üretilirler. Her üretilen Ramazan pidesi de farklı gramajlarda olabilmektedir. İki çeşit Ramazan pidesi vardır. Biri pastane üretimidir ve bir diğeri de fırınların çıkarmış olduğu Ramazan pidesidir.

Ramazan pidesi için her yıl haberlerde açıklamalar yapılır. Pidelerin gramajları ne kadar olacak? Nasıl olmalı? Kaç kalori olmalı? Bunların hepsi Ramazan’ın yaklaşması ile birlikte haberlerde izleyici ile buluşacak bilgilerdir. Genel bilgilere bakılırsa da bir bütün Ramazan pidesi, ortalama olarak 16 ile 20 dilim arası ekmeğe denk gelir. Bu da 68 gramda 168 kcal olarak yer alır.

Diyet yaparken Ramazan pidesi yenebilir mi?

Ramazan pidesi, diyet yapanların tereddütte kaldığı bir gıdadır. Diyet yaparken de Ramazan pidesi tüketebilirsiniz. Önemli olan nokta ölçülü olmanızdır. Ne kadar yiyeceğinize dikkat edersiniz, herhangi bir problem olmayacaktır. Ramazan pidesi, üzerinde yer alan yumurta ve susam ile daha yağlı hale gelmektedir. Ne kadar çok yağ varsa diyet için de o kadar tehlike var demektir. Her şeyde olduğu gibi pide de ölçülü olursanız bir sorun olmayacaktır.

Haberin Devamı

Diyet yaparken de Ramazan pidesi rahatlıkla yiyebilirsiniz. Ancak unutmamanız gereken, pidenin normal ekmekten çok daha fazla kaloriye sahip olduğudur. Dolayısıyla 2 dilim ekmek yiyen birisiyseniz küçük bir parça pideyi Ramazan ayında öğünlerinizde kullanabilirsiniz.

Ramazan pidesi sağlıklı mıdır?

Ramazan pidesi sağlıklıdır. Ekmek türevi gıdalar arasında en sağlıklı olanlar arasında biridir. Ölçülü tüketildiği sürece hiçbir problem yaşanmayacaktır. Sağlıkla, güvenle ve afiyetle tüketebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.