GündemRamazan iftar menüleri ve kolay yemek tarifleri - 9 Haziran 2016

Ramazan iftar menüleri ve kolay yemek tarifleri - 9 Haziran 2016

07.06.2016 - 15:50 | Son Güncellenme:

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte bugün ne pişirsem? diye karar vermekte zorlanıyorsanız sizler için hazırladığımız iftar ve sahur menüsüne göz atabilirsiniz. Sizler için hem kolay, hem lezzetli, hemde değişik ramazan iftar menüsü hazırlamaya çalıştık. İşte iftar, sahur menüsü ve nefis yemek tarifleri...

Ramazan iftar menüleri ve kolay yemek tarifleri - 9 Haziran 2016

Ramazan iftar menüsü bir diğer adı Bugün ne pişirsem de sizler için çok güzel bir Ramazan iftar menüsü hazırladık. İşte birbirinden güzel Ramazan iftar ve sahur yemek tarifleri...

Haberin Devamı

İFTAR MENÜSÜ

Yayla Çorbası Tarifi

Malzemeler :

1 fincan pirinç (Türk kahvesi fincanı)
7 su bardağı su
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
Yarım fincandan biraz fazla un (Türk kahvesi fincanı)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Nane

Tarifler :

Yayla Çorbası ile başlayacağımız Ramazan İçin Örnek İftar Menüsü tariflerimize Tencerede Sebzeli Et Yemeği, Arpa Şehriye Pilavı, Közlenmiş Kırmızı Biberli Patlıcan Salatası, Güllaç Nasıl Yapılır? tarifleri ile devam edip, son olarak Ev Yapımı Ramazan Pidesi tarifi ile tamamlayacağız.

Ramazan İçin Örnek İftar Menüsü, 6 tariften oluşan hafif, sağlıklı, dengeli bir menüdür. Menümüz, çorba, ana yemek, pilav, salata, tatlı, pide olmak üzere 6 ana kategoriden oluşmaktadır.

Haberin Devamı

Menümüzün tamamını hazırlamanız yaklaşık 100 dk sürer.

Tencerede Sebzeli Et Yemeği

Malzemeler :

8 dilim kuzu eti ya da dana eti
3 adet orta boy patates
1 adet büyük boy havuç
2 adet orta boy soğan
2 adet orta boy domates
2-3 adet yeşil biber
6-8 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber

Hazırlanışı :

Patateslerin, soğanların ve domateslerin kabuklarını soyup, halkalar halinde kesin. Havucu ve biberleri biraz kalın jülyen şeklinde doğrayın.

Geniş bir tencere tabanına ilk önce doğranmış soğanları dizin. Üzerlerine sırasıyla havuçları ve patatesleri yerleştirin. Sebzelerin üzerine de etleri dizin. Etlerin üzerine doğranmış domatesleri ve biberleri koyun. Etlerin aralarına sarımsakları yerleştirin. Son olarak tuz ve karabiberi ekleyin.

Diğer yandan salçayı 1 su bardağı su ile iyice ezin. Hazırladığınız sebzeli et yemeğinin üzerine azar azar dökün. Orta ateş üzerinde 45-40 dakika kadar pişirin.

Arpa Şehriye Pilavı

Malzemeler :

1/2 su bardağı arpa şehriye
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su
1 adet kesme şeker
Tuz

Hazırlanışı :

Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı koyup, eritin. Tereyağının yanmaması için 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edin.

Haberin Devamı

Daha sonra pilavınızın iki renkli olması için şehriyenizin yarısını tencereye alıp, esmerleşene kadar kavurun. Ardından kalan şehriyelerinizi ekleyip, tuz ve şekerini ayarlayarak 2-3 dakika kadar kavurun. Şehriyelerinizi kavurduktan sonra üzerine 1 su bardağı sıcak su dökerek, karıştırın. Tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte kaynamaya bırakın (Arada karıştırın). Kaynadıktan sonra pilavınızı kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Pilavınız piştikten sonra ocaktan alıp, 10 dakika demlenmeye bırakın. Daha sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz.

SAHUR MENÜSÜ

Patatesli Menemen Tarifi

Malzemeler :

1 tane patates
3 tane biber
3 tane domates
3 tane yumurta
dilerseniz kaşar peyniri rendesi
tuz, pulbiber(isterseniz)

Hazırlanışı :

Patatesleri soyuyoruz ve dilimleyip küp küp doğruyoruz. Tavada yağda kavuruyoruz. Patatesler kızarmaya başlayınca ince doğradığımız biberleri de ekliyoruz. Biberler de piştikten sonra yemeklik doğradığımız domatesleri ekliyoruz. Tuzunu ve pul biberi ekledikten sonra karıştırıyoruz ve üzerine yumurta kırıyoruz. Kaşar peyniri rendesi serpiyoruz. Üzerine ve yumurtaları çok fazla karıştırmadan tavanın kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
Afiyet olsun.

Yazarlar