10.06.2017 - 08:00 | Son Güncellenme:
Üç aylar içerisinde yer alan Ramazan ayı devam ediyor. Vatandaşların en çok merak ettiği sorulardan birisi ise Ramazan Bayramı ne zaman, bayram tatili kaç gün olacak? Ramazan ayının sona ermesi ile Ramazan Bayramı kutlanacak. Ramazan Bayramı süresi arefe günü ile birlikte dört gün.
RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?
Ramazan Bayramı birinci günü 25 Haziran Pazar gününe denk geliyor. Son oruçların 24 Haziran Cumartesi günü tutulmasının ardından 25 Haziran’da Ramazan Bayramı kutlanmaya başlanacak. Bu yıl bayramın ilk gününün Pazar gününe denk gelmesinden dolayı çalışan kişiler hafta içinde sadece 2 gün tatil yapabilecek. Bayram tatili sonrasında da Çarşamba günü iş başı yapılacak. Bayram tatilinin hafta sonu ile birleştirilip birleştirilmeyeceğini merak edenler için ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
2017 BAYRAM TARİHLERİ
2017 yılı için Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı tarihleri şu şekildedir;
- Ramazan Bayramı Arefe Günü – 24 Haziran Cumartesi
- Ramazan Bayramı 1. Günü – 25 Haziran Pazar
- Ramazan Bayramı 2. Günü – 26 Haziran Pazartesi
- Ramazan Bayramı 3. Günü – 27 Haziran Salı
- Kurban Bayramı Arefe Günü – 31 Ağustos Perşembe
- Kurban Bayramı 1. Günü – 1 Eylül Cuma
- Kurban Bayramı 2. Günü – 2 Eylül Cumartesi
- Kurban Bayramı 3. Günü – 3 Eylül Pazar
- Kurban Bayramı 4. Günü – 4 Eylül Pazartesi
2017 FİTRE MİKTARI NE KADAR? FİTRE KİMLERE VERİLİR?
Fitre miktarı belirlenirken insanların mevcut sosyo-ekonomik durumları göz önünde bulundurulur. Bir kişi için gerekli olan günlük asgari gıda ihtiyacı dikkate alınır. Bu yıl 2017 fitre miktarı Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından 16 Türk Lirası olarak belirlendi. Belirlenen bu fitre miktarı 2018 yılının Ramazan ayı başlangıcına kadar geçerli sayılacaktır.
Fitrenin ihtiyaç sahibine Ramazan Bayramı ilk gününde verilmesi uygundur ancak fitre Ramazan Bayramı öncesinde de verilebilir. Fitre birkaç gün öncesinde hatta birkaç ay öncesinde de ihtiyaç sahibi kişiye ulaştırılabilir. Böylece o kişinin de Ramazan Bayramı için gerekli olan ihtiyaçlarını erkenden karşılaması sağlanmış olur. Eğer fitre zamanında verilmemişse en kısa süre içerisinde verilmelidir.
Fitre verilemeyecek olan kişiler; çocuklar, anne, baba, zengin durumda sayılan kişiler ve gayrimüslimlerdir.
Fakir durumdaysa fitre verilebilecek olan kişiler; üvey anne, üvey baba, üvey çocuk, kayınvalide, kayınpeder, kayınbirader, gelin ve damat .