30.04.2018 - 10:23 | Son Güncellenme:
Malzemeler
Yapılışı
1 litre sütü derin bir tencereye alın ve ocağın altını kısık ateşte yakın. 1 su bardağı şekeri ilave edin ve karıştırmaya başlayın. Hemen ardından 1 su bardağı irmiği ilave edin bu sırada sürekli karıştırmaya devam edin. Kısık ateşte yavaş yavaş koyulaşarak kıvam almaya başlayan tatlınıza isteğinize göre Hindistan cevizi ekleyebilirsiniz. Kaynama noktasına gelmeden hafif hafif koyulaşmaya başladığı anda toz vanilyayı yahut vanilya özütünü ekleyin. Ardından 2 yemek kaşığı tereyağını da ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Kaynamaya başladıktan sonra seri şekilde karıştırarak bir iki dakika ocakta tutmaya devam edin sonrasında ocağın altını kapatıp tencereyi soğuk bir yere alın. Kıvamı bu anda yaklaşık olarak boza kıvamında olacak yeterince katı olmadı diye endişelenmeyin. Dilim dilim kesilerek sunulan bir tatlı olduğu için daha katı bir form alması gerekiyor bu nedenle tatlınızın en az birkaç saat buzdolabında durması gerektiğini unutmayın. Henüz sıcakken koyulaşıp katılaşmasına mahal vermeden tatlınızı bir borcama dökün ve ılıyana kadar oda sıcaklığında bırakın. Yeterince ılık bir hale geldiğinden emin olduktan sonra buzdolabına alabilirsiniz. Birkaç saatin sonunda tatlınızı çıkarın dilimleyin ve dilediğiniz şekilde süsleyin. Afiyet olsun.