Gündem Peş peşe FETÖ operasyonları! Çok sayıda gözaltı var

Peş peşe FETÖ operasyonları! Çok sayıda gözaltı var

26.12.2018 - 09:46 | Son Güncellenme:

FETÖ-PYD silahlı terör örgütünün TSK içerisindeki yapılanmasına yönelik İzmir merkezli 9 ilde 30 asker hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Van merkezli 18 il ve KKTC'de FETÖ/PDY'nin "askeri mahrem yapılanması"na yönelik  operasyonda, 14'ü muvazzaf 19 şüpheli gözaltına alındı. Konya merkezli 11 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik ankesörlü telefon soruşturması kapsamında 23 muvazzaf asker hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Peş peşe FETÖ operasyonları Çok sayıda gözaltı var

İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) kripto yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 30 kişi hakkında yakalama kararı verildi, 9 ildeki operasyonlarla 21'i gözaltına alındı.

Haberin Devamı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada örgütün TSK içerisindeki kripto yapılanmasına yönelik ardışık aramalarda tespit edilen 3’ü ihraç askeri öğrenci, 2'si emekli, diğerleri ise Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığında görevli 30 asker hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri İzmir merkezli Ankara, Mersin, Aydın, Muğla, Manisa, Siirt, Konya ve Sivas'ta düzenlediği eş zamanlı operasyonda 21 kişi gözaltına alındı.

Firari zanlıların yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

“ASKERİ MAHREM YAPILANMASINA” OPERASYON

Van merkezli 18 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "askeri mahrem yapılanmasına" yönelik operasyonda 19 zanlı yakalandı.

Haberin Devamı

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Van Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY'nin "ardışık arama" ve "kripto şifreleme" yöntemlerinin deşifresine yönelik soruşturma kapsamında 14'ü muvazzaf, 4'ü kamudan ihraç ve eski bir askeri personel hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı belirtildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi görevlilerince Van, Ankara, Antalya, İzmir, Afyonkarahisar, Eskişehir, Erzurum, Siirt, Gaziantep, Giresun, Konya, Malatya, Çanakkale, Kahramanmaraş, Kırklareli, Diyarbakır, Hakkari ve Siirt ile ve KKTC'de FETÖ/PDY'nin "askeri mahrem yapılanmasına" yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Operasyonda aralarında FETÖ/PYD terör örgütünün Van 'askeri mahrem yapılanması' sorumlusunun da bulunduğu 19 şüpheli gözaltına alındı. Firari bir zanlının yakalanması için çalışmalar devam ediyor. FETÖ/PDY terör örgütü ile mücadele kapsamında hukuk devleti ilkelerine bağlı ve insan haklarına saygılı görev anlayışı çerçevesinde gerek toplumun tüm katmanlarıyla gerekse terörle mücadele eden diğer kurumlarla koordinasyon ve iş birliği içinde halkımızın huzuru, devletimizin selameti için her türlü terör olayını önlemeye yönelik çalışmalarımız kararlılıkla sürdürülmekte ve gerekli tüm tedbirler alınmaktadır."

Haberin Devamı

TÜRK YILDIZLARI'NDA GÖREVL PİLOT DA GÖZALTINDA

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY'nin askeri yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında örgütün 'mahrem abileri' tarafından ankesörlü telefonlardan ardışık olarak arandıkları tespit edilen 23 muvazzaf asker hakkında yakalama kararı verildi. Bunun üzerine Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Konya merkezli 11 ilde, önceden belirlenen adreslere bu sabah operasyon düzenlendi. Operasyonda şu ana kadar 15 kişi gözaltına alındı.

Aynı soruşturma kapsamında geçen hafta açığa alındığı belirtilen Türk Yıldızları'nda görevli Hava Pilot Yüzbaşı A.O.A.'nın da gözaltına alınanlar arasında olduğu belirtildi.

Diğer 8 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.