28.04.2018 - 12:14 | Son Güncellenme:
Malzemeler
Yapılışı
Patlıcanları alacalı şekilde soyun. Derin bir kaba su doldurup içine 1 ya da 2 çay kaşığı tuz atın ve patlıcanları içinde yarım saat kadar bekletin. (Patlıcanların acısını salması için bu işlem önemlidir.)
Patlıcanları tuzlu suya koyduktan sonra bir tencerede tereyağını eritin. Yağ kızınca küp küp doğradığınız soğanı ekleyip kavurmaya başlayın. Soğanlar pembeleşince üzerine kıymayı ekleyin. Kıyma, suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin. Doğranmış domates ve biberi de kıymayı kavurduktan sonra üzerine ekleyin. Bir iki kez karıştırdıktan sonra tuzu da ekleyebilirsiniz. Kaynar haldeki et suyunu (veya musluk suyunu) koyup bir süre kaynatın. Daha sonra altını kısın ve suyunu çekene kadar ağır ağır pişirin.
Beklettikten sonra duru suyla yıkayın ve kurulayın. Yanmaz tavada az yağ ile altın sarısı olana kadar kızartın. Fazla yağını almak için kâğıt havlunun üzerinde bekletin.
Ardından kızarttığınız patlıcanların yarısını fırın tepsisine dizin ve üzerine kıymalı harcı dökün. Kızarttığınız patlıcanların kalan yarısını da üzerine ekleyin. Halka halka doğradığınız iki domatesi ve biberleri de üzerine dizin.
Önceden ısıttığınız 175° fırında 25 – 30 dakika pişirin. (Mutlaka kontrol edin. Fırına göre pişme süresi değişebilir.)
Daha sonra (tercihen ısıtılmış olan) bir servis tabağına alıp patlıcan musakkaları sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Servis önerisi
Arpa şehriyeli pirinç pilavı ve ayranla servis etmenizi öneririz.
Afiyet olsun.