GündemPatent için Beştepe’den yanıt bekleniyor

Patent için Beştepe’den yanıt bekleniyor

20.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki 15 Temmuz Anıtı’na marka tescili yapılıp yapılamayacağı sarmala dönüştü.

Patent için Beştepe’den yanıt bekleniyor

Edinilen bilgilere göre, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrasında şehitler ve gazilerin anısı için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde yaptırılan 15 Temmuz Şehitler Abidesi’ne ilişkin yakın zamanda ilginç bir gelişme yaşandı. Abidenin proje sahibi firma olan Açık Hava Fabrikası, Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvurarak abidenin marka tescilinin kendi adlarına yapılmasını istedi. Başvuruyu işleme alan Türk Patent ve Marka Kurumu, nihai bir karara varmadı. Külliye’nin kamu malı olması nede niyle anıtın marka tescilinin bir kişiye verilip verilemeyeceği konusu masaya yatırıldı. Bu arada kurum, başvuru girişimini Külliye’ye bildirdi.

Haberin Devamı

Külliye’den gelecek yanıta göre son karar sahibi olan Türk Patent ve Marka Kurumu konuya son noktayı koyacak.

Formaliteler azaldı

Türk Patent ve Marka Kurumu, son 2 yıldır AB ile müzakereler doğrultusunda uygulamaya alınan yeni mevzuat uyarınca formaliteleri oldukça azalttı. Tüm hizmetler online sisteme alındı ve e-devlet üzerinden işlemler yapılmaya başlandı. Bürokrasiyle birlikte yapılan işlem süreleri de azaltıldı. Marka tescillerindeki askı süreleri de kısaltılarak 5 aya
düşürüldü.

Birlik abidesi

31.4 metre yüksekliğindeki 2.5 dönüm arazi üzerine kurulan anıtta, 125 ton çelik kullanıldı. Anıtın, gece görseli Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin aydınlatma kompozisyonunu bozmayacak şekilde yapıldı. Ay yıldızı taşıyan yedi insan figürü ise, Türkiye’nin yedi bölgesini anlatıyor.