25.03.2025 - 13:51 | Son Güncellenme:
Gülseren KARAPINAR-Hadican EROL/DHA
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Silivri'deki Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve Gezi tutuklusu Tayfun Kahraman'ı ziyaret etti. Görüşmeleri yaklaşık 2 saat süren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, cezaevinden ayrılırken basın açıklamasında bulundu.
'DÜNYA BASINI PEŞİMİZDE'
Burada konuşan Özgür Özel, “Maalesef Silivri'deyiz, 2025 yılındayız. Cumhuriyet'in kurucu partisinin, son seçimlerin birinci partisinin, son seçimlerde ekonominin yüzde 80'ine, nüfusun yüzde 65'ine hitap eden belediyeleri kazanmış olan partinin Genel Başkanı biraz önce Silivri'de dünyanın en tanınmış metropolüne üç kez artan oylarla Belediye Başkanı seçilmiş Ekrem İmamoğlu'nu, iki değerli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'ı ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık'ı, yıllardır burada hepimizin yerine esir tutulan tüm arkadaşlar adına da Gezi tutuklularından Tayfun Kahraman'ı ziyaret ettim. Ziyaret edemediğim üç Belediye Başkanım var. Grup toplantısına yetişmek için ayrılıyorum. Bir sonraki ziyarette kendileriyle görüşeceğim. Ben içinde bulunduğum atmosferden, Türkiye'ye yaşatılan bu durumdan Türkiye'yi yönetenler adına utanıyorum. Onlarda utanmak kalmamış, ben utanıyorum. Çünkü onlar bükemedikleri bileği yargı eliyle kırmaya kalkıyorlar. 'Ekrem İmamoğlu'nu yenemedim, yenemiyorum, yenemeyeceğim. O zaman ondan kurtulacağım.' O kadar kolay sandılar. Hesap etmedikleri, Saraçhane'deki milyonlar değil sadece. Hesap etmedikleri, geçen pazar günü bütün dünyanın ilgisini Türkiye'ye çeken 15 buçuk milyon insan. O da haberi olabilen, erişebilen, kalkıp gelebilen, ulaşabilen. Şimdi bütün dünya basını peşimizde. Bunu ben yapmadım. Bu benim yarattığım ilgi değil. Bu Recep Tayyip Erdoğan'ın yarattığı haksızlığa, adaletsizliğe, rezalete milletin tepkisi" dedi.
'BU BAYRAM MİLLETİMİZLE BAYRAMLAŞACAĞIZ'
Özgür Özel, "İki elinde baston, 96 yaşında o merdiven çıkan anam, Ekrem evladına sahip çıkarken aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ona emanet ettiği, kadına seçme ve seçilme hakkına sahip çıkıyor. Orada 3 yaşında bebesini ya da karnında bebesini alıp gelen kadın o taşıdığı ileride ülkeyi babadan oğula birini yetiştirip kendi evladı tebaa olmasın diye. Karnındaki üç aylık hamile olduğu bebenin ileride bu ülkenin 17'nci, 18'inci Cumhurbaşkanı olma ihtimalini taşıyor o kadın sandığa. Elinden tutup 1 buçuk yaşındaki çocuğunu getiren, sandığa kalp çizdirip attıran baba, evladının bu dünyanın en zengin ülkelerinden birinde yaşama umudunu taşıdı sandığa. Bu ülkeyi fakirleştirmeye, 2 yılda yalvar yakar biriktirilen rezervlerin yüzde 60'ını bir tek Ekrem İmamoğlu korkusundan yakacak kadar gözü dönmüş, 'Ben oturayım da memleket yansın' diyen zihniyete isyan ediyor millet. Bu bayram milletimizle birlikte 81 il, 973 ilçe, tüm belde ve köylerde Cumhuriyet Halk Partisi'nin üyeleri ve 15 buçuk milyon neferi bu bayramda bayramlaşacak. Bu bayramın Tayyip Erdoğan'a yeni bir sürprizi olacak. Durmuyoruz. Şaşırtmaya, güçlenmeye, korkutmaya devam edeceğiz. Özgür Özel Silivri'ye arkadaşlarını, yoldaşları, siyaset arkadaşlarını, belediye başkanlarını görmeye geldikçe, Tayyip Erdoğan'ın gözü ne kadar dönerse dönsün hep birlikte gönlümüzü milletimize döneceğiz" dedi.
Sanatçılar, Ramazan Bayramı’nda yaklaşık iki saat sahnede kalarak, milyonlar kazanacak.