GündemÖzel’den teğmenlere destek: ‘Büyük bir teessür içinde izliyorum’

Özel’den teğmenlere destek: ‘Büyük bir teessür içinde izliyorum’

10.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin 101’inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla beraberindeki heyetle birlikte eski CHP genel başkanları Deniz Baykal ve Bülent Ecevit’in dün Devlet Mezarlığındaki kabirlerini ziyaret etti.

Özel’den teğmenlere destek: ‘Büyük bir teessür içinde izliyorum’

Gazecilerin sorularını yanıtlayan Özel, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

KILIÇ ATMA: (Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?) Maalesef, büyük bir üzüntü içindeyim, büyük bir teessür içindeyim.

SEKİZ GÜN SUSTU: Sayın Erdoğan sekiz gün sustu. Sekiz gün sonra manidar ama manasız hiç hoş olmayan bir konuşma yaptı. Bir kez bu konuşmayı imam hatiplilerin derneğinde yapmış olmasını, toplumsal kutuplaşma ve Türkiye’nin aşmakta olduğu bir süreci geri çağırmaktan medet umduğu için son derece rahatsız edici buluyorum.

NİYE ÜRKÜYORSUN: O kılıcı kime çekiyorsun diyor, yıllarca izledin de aklına gelmedi soru, şimdi mi geliyor senin aklına bu soru? Cevaplayım o zaman teğmenler kılıcı kime çekerler biliyor musun, dosta güven ve düşmana kaygı versin diye çekerler. Sen TSK’nın dostuysan, Türkiye Cumhuriyeti’nin dostuysan, Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları olan bu rejimin dostuysan o kılıçtan niye ürküyorsun. O kılıçtan vatan, millet düşmanları ürkecek. 

Haberin Devamı

ÇOK TEHLİKELİ: Ona karşı husumet dilini çok tehlikeli, fevkalade siyasi, çıkarcı ve utanç verici buluyorum. Yani takdirlerle ödül verdiğin kadın teğmene soruşturma mı açacaksın şimdi?

NARİN İÇİN HEYET

YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ: (Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölümüyle ilgili soruya): Üç hukukçu arkadaşımız, Kadın Kolları Genel Başkanımız Asu Kaya ile birlikte bu törenden sonra bölgeye hareket ediyorlar. Çok yakından takip edeceğiz. Hem otopsiyi, hem adli süreci. Tahkikatın bundan sonrası son derece dikkatli yürütülmelidir. Olmadık feodal ilişkilere yapılan atıfların hukukun önüne geçmesinin, delilleri karartmasının, suçluların adalet önünde bir ömür boyu hesap vermemesine asla izin vermemelidir. Adalet yerini bulana kadar Narin’in yanındayız. Türkiye’de Narin için gözyaşı akıtan herkesin yanındayız. Hiçbir feodal ilişkinin teminatı değiliz.

‘ANNENİN GÖZYAŞININ RENGİ YOKTUR’

CHP lideri Özel, “Annenin gözyaşının rengi yoktur. Annenin Kürt olması, Türk olması, annenin Alevi olması, Sünni olması, doğudan, batıdan olması, kültürünün başka olması hiçbir şeyi değiştirmez” dedi.

Haberin Devamı

CHP heyetinden Anıtkabir ziyareti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP’nin 101’inci kuruluş yıldönümünde beraberinde Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, Parti Meclisi üyeleri, milletvekilleri, il başkanları ve belediye başkanları ile birlikte dün Anıtkabir’i ziyaret etti.

Yazarlar