GündemOtobüs durağı hasta odası, TIR evleri oldu

Otobüs durağı hasta odası, TIR evleri oldu

22.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Akdeniz’e sınır olan Hatay’ın Samandağ ilçesinde halkın yaşadığı korku son deprem ve süren artçılarla daha da büyüdü. Kimi Samandağlılar dağların eteklerine giderken kimi de merkezde kalmayı tercih etti.

Otobüs durağı hasta odası, TIR evleri oldu

Uğur Yıldırım -  Gidecek yeri olmadığını söyleyen Vahide Yılmaz ise 85 yaşındaki yatalak annesi Hamide Karaali’ye Mehmet Aslan Caddesi’ndeki bir otobüs durağında bakmaya başladı. Eve girmeye korktuklarını söyleyen Yılmaz, “Annemi de yanımıza aldık. Yatağını otobüs durağına taşıdık. Başımızı koyacak bir çadır bile bulamadık. Bir yere gidecek paramız da yok. Kâbus gibi bir memleket oldu. 14 kişiyiz, sokaktayız. Ne yapacağımızı bilmiyorum” diyor.

Haberin Devamı

‘Evlerimiz yıkıldı’

Samandağ’da kadın ve çocuklardan oluşan yaklaşık 50 kişi ise barınacakları yer olmadığı için TIR dorsesinde yaşıyor. “Hepimizin evi yıkıldı” diyen Neslihan Cumalı “Gidecek yerimiz yok. Mahallenin kadınları ve çocukları buraya geldik. Geceleri çocuklarla 50 kişi bu dorsede yatıyoruz. Çadır bulamadık. TIR 2 gün sonra sefere çıkacak. Ne yapacağız bilmiyoruz” diyerek yardım istedi.

Çadır sıkıntısı yaşanan ilçede merkezde kalanların bir kısmı da seralarda yatıyor. Hasret Rencüs “Birkaç aile serada yaşamaya başladık. Barınma, beslenme ve hijyen sorunlarımız var. Çözülmesini bekliyoruz” diyor.

Otobüs durağı hasta odası, TIR evleri oldu

Kadın ve çocuklardan oluşan yaklaşık 50 kişi Samandağ’da evleri yıkıldığı için TIR dorsesinde yaşıyor.

Yazarlar