GündemOnur Yaser’in davasında 2 polise ceza istendi

Onur Yaser’in davasında 2 polise ceza istendi

03.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Şişli’de, sekiz yıl önce esrar satın aldığı gerekçesiyle gözaltına alınan ve gözaltındayken psikolojik işkence ve cinsel tacize maruz kaldıktan sonra evinin penceresinden atlayarak intihar eden 28 yaşındaki ODTÜ mezunu mimar Onur Yaser Can’ın gözaltı tutanaklarında değişiklik yaptıkları iddia edilen Narkotik Şube Müdürlüğü’nde görevli iki polis memurunun yargılanmasına devam edildi.

Onur Yaser’in davasında 2 polise ceza istendi

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Onur Yasar Can’ın kardeşi Ezgi Sevgi Can ile babası Mevlüt Can ve avukatları katıldı. Esas hakkında görüşünü açıklayan duruşma savcısı sanık polisler Salih Bahar ve Soner Gündoğdu’nun “resmi belgede sahtecilik”, “resmi belgeyi bozma” suçlarından 6 yıldan 15.5 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti.

Haberin Devamı

‘Bunun adı zulüm’

Onur Yaser’in kardeşi Ezgi Sevgi Can, söz alarak, yapılan sahteciliğin ağabeyini ölüme sürüklediğini belirterek, “Bizler yapılan sahteciliği örtbas etmek için yapılan sahteciliği kanıtlamaya çalışıyoruz. Bunun adı zulümdür. Bu ülkede hala bir şeyler yapmaya çalışan bir insan olarak sizden adaleti geciktirmemenizi talep ediyorum. Geciken adalet, adalet değildir” diye konuştu. Mahkeme sanıkların ek savunmalarının alınması için zorla getirilmelerine karar verdi.