GündemOkullar açılıyor ama yollarda çalışma var

Okullar açılıyor ama yollarda çalışma var

08.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Yarın resmi ve özel okullarda 2 milyon 951 bin 685 öğrenci ders başı yapacak. Okul servislerinin trafiğe çıkmasıyla birlikte zaten sıkışık olan trafiğin daha da yoğunlaşması beklenirken, istanbul’da dört mevkide süren yol çalışmaları da trafiğe ek yük getirecek.

Okullar açılıyor ama yollarda çalışma var

EREN KOCA / HABER MERKEZİ - Yenibosna Metrobüs İstasyonu yaya üst geçidi yenileme çalışmaları sürüyor.

Haberin Devamı

Çalışmaların ekim ayı sonunda tamamlanması planlanırken, Edirne istikametinde yapılacak çalışma süresince alternatif yol güzergahı olarak Ataköy Kavşağı, Sahil Yolu ve Basın Express yolu kullanılıyor. 

IHLAMURDERESİ ISLAHI 150 GÜN

İSKİ, kesiti yetersiz olduğu için her yoğun yağışta taşkınlar yaşayan Ihlamurderesi’nde ıslah çalışması başlattı. 1 Temmuz’da başlayan çalışma kapsamında kapatılan Hakkı Yeten Caddesi’nde toplam 520 metre dere ıslahı ile 1100 metre atıksu imalatı yapılıyor. Çalışma, 150 gün sürecek.

KARTAL'DA 2 ÇALIŞMA

Edinilen bilgiye göre, Kartal ilçesi Orta mahallesi bölge trafik durağı yaya üst geçit köprüsünün teknik ömrünü yitirmesi ve deprem riski sebebiyle yenileme çalışmaları yapılacak. Çalışmalar kapsamında D-100 Karayolu, Orta Mahallesi mevkiinde, 10-11 Eylül 2024 tarihlerinde 00.00-06.00 saatleri arasında Edirne ve Ankara istikametleri kademeli olarak trafiğe kapatılacak. 

Haberin Devamı

Yine Kartal İlçesinde, Esentepe mahallesi sanayi yaya üst geçit köprüsünün yenileme çalışmaları sürüyor. D-100 Karayolu, Esentepe Mahallesi mevkiinde 12 gün boyunca gece saatlerinde Edirne ve Ankara istikametleri kademeli olarak trafiğe kapalı. Öte yandan kentteki 11 metro hattında inşaatı devam ediyor. 

BOLU DAĞI TÜNELİ AÇILDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu dün akşam Bolu Dağı Tüneli’nin Ankara-İstanbul istikametinin hizmete açıldığını bildirdi. Uraloğlu açıklamasında “Ankara-İstanbul yönünü 67 metre uzatıp, planlanandan 12 gün önce hizmete açtık. Ülkemizin en işlek otoyolu, Bolu Dağı’nda yaşanabilecek olası heyelanlara karşı artık çok daha güvenli. Bolu Dağı Tüneli’mizi kullanan tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Daha güvenle, konforla Türkiye hızlanıyor” ifadelerini kullandı.