Gündem‘Okkan suikastında Ersöz’ün parmağı var’

‘Okkan suikastında Ersöz’ün parmağı var’

01.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ergenekon davasında dinlenen gizli tanık ‘İlkadım’, tutuklu sanık emekli Tuğgeneral Levent Ersöz’ün, Diyarbakır eski Emniyet Müdürü Gaffar Okkan suikastıyla bağlantısı olduğunu iddia etti

‘Okkan suikastında Ersöz’ün parmağı var’

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’deki 65’i tutuklu 273 sanıklı Ergenekon Davası’nın 212. duruşması dün görüldü. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmada sesi ve görüntüsü bozularak salondaki ekrana yansıtılan ‘İlkadım’ savcının tutuklu sanıklar Mehmet Zekeriya Öztürk, Mustafa Dönmez ve Levent Ersöz ile ilgili sorularını yanıtladı. ‘İlkadım’, “1993’te köy korucusuydum. Silopi Görümlü’deki taburda bölük komutanı olan Zekeriya Öztürk ile askerlik yaptığım dönemde tanıştım.
Görümlü, Siyahkaya, Ballıkaya bölgelerinde birlikte operasyonlara katıldık. Komutanları oradan tanıyorum” yanıtını verdi. Öztürk’ün Görümlü’deki taburda bölük komutanı olduğu dönemde Siyahkaya köyünde bir askerin şehit olduğunu anlatan ‘İlkadım’ şöyle devam etti: “İçinde Ermeni ve koruculuk yapan Özdemir soyadlı şahsın da bulunduğu 6 kişi öldürüldü. Ben öldürülme olayını görmedim. Koruculardan duydum. Bunlar gizlice gömüldü. Bu kişilerin kemikleri bile bulunamadı. Hala bu kişilere ulaşılamadı.”

Irak’tan gelen silahlar
Kendisine yönelik aramaların ardından Sapanca ve Zir Vadisi’nde silahlar ele geçirilen sanıklardan Yarbay Mustafa Dönmez hakkında da iddialarda bulunan ‘İlkadım’, “Yaklaşık 20 yıl önce de Dönmez’i gördüm. İçinde silahların bulunduğu Irak’tan gelen bir araç Habur’dan Türkiye’ye sokuldu, Dönmez de bu araçla ayrıldı” diye konuştu. Ersöz’ün Diyarbakır eski Emniyet Müdürü Gaffar Okkan suikastiyla ilişkisi olduğunu da iddia eden ‘İlkadım’, şöyle konuştu:
“Ersöz beni gizli bir göreve çağırdı. Başımızda bazı subaylarla bizi Nusaybin’e gönderdi. 7 kişilik peşmerge kıyafetli silahlı bir grup yanımıza geldi. Tam teçhizatlıydı. Onlarla Diyarbakır’a gittik. Bu kişiler caminin yanında kaldılar. Ben benzin istasyonunda bekledim.
Okkan’nın aracının geldiğini görmedim, çatışmayı da görmedim. Önce patlama sesi, ardından silah sesleri geldi. Çatışma 5-6 dakika sürdü. Bir süre sonra bizimle buluşan grup camiye geldi. 6’sı Şırnak’a gitti, biri Diyarbakır’da kaldı. Sabah televizyonda Okkan’ın şehit edildiği haberlerini gördüm. Okkan’ın öldürülmesinden sonra Ersöz Diyarbakır Bölge Komutanı oldu.
Okkan bölgeyi iyi biliyordu. Aynı bölgede görev yapsaydılar Gaffar Okkan, Levent Ersöz’e o kadar müsade vermezdi. Bu yüzden Okkan’ı aldılar.”

Haberin Devamı

Özkök yarın tanık olabilir
Ergenekon Davası’nda mahkemenin tanık olarak çağırdığı eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök’ün 2 Ağustos Perşembe günü yapılacak duruşmaya gelmesi bekleniyor.

Yazarlar