GündemÖcalan'ın köyünde doğum günü kutlaması

Öcalan'ın köyünde doğum günü kutlaması

04.04.2011 - 15:52 | Son Güncellenme:

.

Öcalanın köyünde doğum günü kutlaması

Terörist örgüt lideri bölücü başı Abdullah Öcalan'ın doğum günü nedeniyle bu yıl ikinci kez izin verilen ziyarette, aralarında BDP Milletvekillerinin de bulunduğu yaklaşık 12 bin kişi Halfeti’nin Ömerli Köyü’nde Öcalan’ın yakınları tarafından karşılandı. PKK ve elebaşı lehine atılan sloganlarla Öcalan’ın doğduğu eve giden kalabalık, burada çetebaşının fotoğraflarını öpüp, evin bahçesindeki topraktan alabilmek için birbiriyle yarıştı.

Haberin Devamı

Her yıl güvenlik güçleri ile PKK taraftarları arasında çatışmaya neden olan 62 yaşındaki Öcalan’ın doğum günü gerginliği, geçen yılın ardından bu yıl da görülmedi. Güvenlik güçleri ile doğum gününü organize eden Tuhad-Fed yöneticilerinin karşılıklı görüşmelerinin ardından, önceki günden itibaren Halfeti’de toplanan binlerce kişi bu sabah saatlerinden itibaren otobüs, minibüs, otomobiller ile Ömerli Köyü’ne hareket etti. Araçların hareket etmesi sırasında oluşan yoğunluk nedeniyle trafik tıkanınca, uzun süre yolun açılması için mücadele edildi. Araçlarda yer bulamayan bazı kişiler yürüyerek ve koşarak köye gitti. Ellerinde Öcalan posterleri ve PKK’yı simgeleyen bezleri taşıyan kalabalık, Ömerli Köyü’ne giderken sık sık terör örgütü ve elebaşı lehine slogan attı.

Haberin Devamı

Köy girişinde araçlarından inen ve bir süre yürüyen kalabalık, burada Abdullah Öcalan’ın kardeşleri Mehmet Öcalan ile yeğenleri tarafından karşılandı. Kalabalık burada kendilerini ’Zafer işareti’ yaparak karşılayan Mehmet Öcalan’la tokalaşmak ve evde kendilerini bekleyen Fatma Öcalan’ın elini öpmek için birbiriyle yarıştı. Bir süre burada Öcalan kardeşlerin elini öpmek ve tokalaşmak için mücadele eden grup, daha sonra ’Öcalan’a özgürlük’, ’İyi ki doğdun Öcalan’, ’Biji serok Apo’ (Yaşasın Başkan Apo), ’Şehit Namırın’ (Şehitler Ölmez) sloganları atarak Abdullah Öcalan’ın doğduğu eve girdi. Eve gelen PKK yandaşları, daha önce duvarlara asılı olan Abdullah Öcalan’a ait fotoğrafları öpmek ve yanında fotoğraf çektirmek için birbiriyle mücadelesi izdihama yol açtı. Hem Öcalan’ın fotoğrafları, hem de kardeşleri Fatma ve Havva Öcalan’ın elini öpmeye çalışan kalabalık, daha sonra evden dışarı atılan şekerlerden kapabilmek için uğraş verdi.

Bahçeli tek katlı evin çatısına BDP Milletvekilleri Gültan Kışanak, Ayla Akat Ata, Sebahat Tuncel ve Siirt Belediye Başkanı bağımsız Selim Sadak ile birlikte çıkan ve kalabalığa Kürtçe konuşma yapan Mehmet Öcalan, herkesin barış içerisinde yaşamasını arzuladığını dile getirdi ve ağabeyinin doğum günü için köye gelenlere teşekkür etti.

Haberin Devamı

Sık sık Öcalan lehine slogan atan kalabalığa hitap eden BDP Milletvekili Gültan Kışanak, Kürt sorununun çözüm aşamasına geldiğini savunurken şöyle dedi:

"Çözüm için aşama kaydedildi, buraya gelerek bunu da gösterdiniz. Bundan sonra sorunun çözümüne engel olanlar Türkiye’ye, Türk ve Kürt halkına ihanet etmiş olacaktır. Burada sergilediğimiz duruşun dikkate alınması, Sayın Öcalan ile diyaloga geçilip sürecin çözüme kavuşturulması gerekiyor. 1993’ten bu yana Sayın Öcalan bu sorunun barışçıl yöntemlerle çözülmesi için, demokratik çözümü için yeni projeler üreten ve çaba sarf ediyor. Kürt halkı Sayın Öcalan’ı ’önder’ ve ’muhatap’ olarak görüyor, bunun dikkate alınması bu ülkeyi barış ve çözüme götürecek bir yaklaşım olacaktır. Bu kadim topraklara mutlaka barış gelecek, özgürlük gelecek. Kürt halkı da tüm halklar gibi onurlu bir yaşama kavuşacaktır. Bu konudaki mücadeleniz nedeniyle sizleri kutluyorum."

TOPRAKLARI YÜZLERİNE SÜRDÜLER

Yaklaşık 1 saat ziyaret ettikleri evde PKK ve Öcalan lehine slogan atan kalabalık, dönecekleri konusunda yapılan uyarı üzerine Öcalan’ın doğduğu evin bahçesindeki toprakları kapmak için birbiriyle yarıştı. Bazı kişiler toprağı öpüp, yüzüne sürerken, birçok kişi ise yanlarında getirdikleri poşet ve pet şişelere toprak doldurdu. Uzun süre toprak kapma mücadelesi veren kalabalık, daha sonra yine sloganlar atarak evden ayrılıp otobüslerinin bulunduğu alana yürüyerek gitti. Bu arada Öcalan’ın doğduğu evi ziyarete gelen binlerce kişi arasında bulunan ve yüzlerini poşu ile gizlemiş olan bazı gençler, Ömerli Köyü Camisinin minaresine çıkarak, Öcalan posteri ve PKK’nın renklerini simgeleyen bez parçaları açtı. Çok sayıda kişi de sık sık PKK ve Öcalan lehine sloganlar attı.

Haberin Devamı

Kalabalığın evde bulunduğu sırada bazı kişiler, çekim yapan bazı gazetecilerin kameralarını alıp, gazetecilere ait bir aracın lastiklerini de bıçakla kesti. PKK yandaşları, ziyaretin ardından araçlarına binerek ayrılmaya başlarken, çok sayıda kişi köye gelmeye devam ediyor.