Gündem Nisa bebeğin annesi: Bırakmak zorunda kaldım

Nisa bebeğin annesi: Bırakmak zorunda kaldım

29.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Pekdik’te 29 Mart’ta acil tıp teknisyeni Büşra Durmaz’ın terk edilmiş halde bulunduktan sonra süt annelik yapıp “Nisa” ismini verdiği E. N. S. isimli bebeği terk ettiği gerekçesiyle tutuklanan 20 yaşındaki anne Ebru S.’nin “terk” suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

Nisa bebeğin annesi: Bırakmak zorunda kaldım

 

ELİF ALTIN İstanbul - Anadolu 42. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada savunmasını yapması için söz verilen tutuklu Ebru S., şunları dedi:

Haberin Devamı

‘Evin önüne bıraktım’

“Bir kastım yoktu. Bırakırken gerekli müdahaleyi yapmıştım. Mağdur etmedim. Medya tarlaya bıraktığımı yazdı ama tarla değildi. Bir evin önüne bebeği bıraktım ve zile bastım, sonra beni görmesinler diye oradan ayrıldım. Ertesi gün gidip baktım, orada yoktu. Bıraktığımda öğle vaktiydi ve sokak kalabalıktı. Beni alan polisler 20 dakika sonra bebeğin bulunduğunu ve yaşadığını söylediler. Hareketli ve sağlıklı olduğunu söylediler. Ambulans gelmiş almış bebeği. Daha sonra kuruma götürülmüş, iki gün sonra kurumda rahatsızlanmış. Ben bırakırken sağlıklıydı. Emziriyordum. Erken doğum nedeniyle 16 gün yoğun bakımda kalmıştı. Ben                 süt götürdüm hep, süt yetmez diye mama da veriyorlardı. Ben bırakırken mamasını da yanına bıraktım, ilk müdahaleyi onunla yapsınlar diye. Mamaya alerjisi yoktu. Bıraktığımda üç aylıktı. Aşılarını yaptırmıştım.”

Haberin Devamı

Hakimin, “Neden bıraktın?” sorusuna anne “Bakım evinde kalıyordum. Sürem dolmuştu. Gideceğim yer bebeği kabul etmediği için bırakmak zorunda kaldım” dedi. Sanık avukatı, müvekkilinin 21 yaşında olduğunu söyleyerek, “Cahildir. Toplum ve aile baskısı sebebiyle eylemi gerçekleştirmiştir” dedi. Bebeğin tedavi gördüğü hastaneye yazı yazılmasına karar veren mahkeme, bebeğin sağlık durumu hakkında ve terk olayı sebebiyle bir hastalığa yakalanıp yakalanmadığına dair bilgi verilmesini istedi.