Gündem Nikaragua hakkında bilinmesi gerekenler

Nikaragua hakkında bilinmesi gerekenler

25.04.2018 - 11:49 | Son Güncellenme:

Sıcak ve nemli iklime sahip olan ülkedir. Ülkenin yarısı kereste ormanları ile kaplıdır. Nüfusun büyük bir kısmının köylerde yaşadığı ülkeyi daha detaylı incelemek için bu yazımızı oluşturduk. İnceleyelim.

Nikaragua hakkında bilinmesi gerekenler

Nikaragua

Haberin Devamı

Ülkenin doğusunda Karayip Denizi, batısında ise Büyük Okyanus bulunmaktadır. Nikaragua Orta Amerika’nın en büyük ülkesidir. Yüzölçümü 130 kilometrekaredir. Başkenti Managua'dır ve nüfusun büyük çoğunluğu burada yaşamaktadır. Nüfusun sadece %4’ü yerli halktır. Halkı oluşturan diğer toplulukların %70’i melez, %17’si beyaz, %9’u zencidir. Ülkenin resmi dili İspanyolca’dır. Din konusunda ülkede özgürlük vardır bu neden ile ülkenin resmi dini yoktur. Fakat nüfusun çoğunluğu Katolik’tir. Ülke tam bir yanardağ bölgesidir ve ülkede şu anda da 58 tane aktif yanardağ bulunmaktadır. Nikaragua Orta Amerika’nın en fakir ülkeleri arasındadır. Ülke ekonomisi tarıma dayanmaktadır. İhracat ettikleri ürünler dana eti, ıstakoz, karides, şeker kamışı, yer fıstığı, peynir, kahve ve altındır. İthal ettikleri ürünler ise petrol ürünleri, elektrik aletleri ve ilaçlardır.

Haberin Devamı

Nikaragua kültürü

Nikaragua halkı sıcakkanlı ve yardımseverdir. Ülkeye oldukça az turist gelmesine rağmen halkın turistlere karşı ilgisi çok fazla yoktur. Ülkede eski yeni her türlü toplu taşıma aracı görülmektedir. Fakat en dikkat çeken ulaşım araçları ABD'nin göndermiş olduğu okul taşıtlarıdır. Ülkenin Karayip kıyısında bulunan farklı iki etnik grup bulunmaktadır. Bu gruplar kabileler hâlinde yaşamaktadır. Kabileler Mosquito yerlileri ve 19. yy'de İngilizlerin Afrika’dan getirdiği kölelerdir. Nikaragua'da okuma oranı %70’dir. Ülkede sadece bir tane havaalanı bulunmaktadır.

Nikaragua Festivalleri

Nikaragua'da fazla festivaller yapılmasa da az sayıda kutladıkları festivaller de oldukça gösterişli olmaktadır. 19-20 Ocak günlerinde ülkenin ilk festivali olarak bilinen San Sebastian festivali kutlanmaktadır. Dini bir kutlama olması nedeniyle tüm ülkede şenlikler oluşturulmaktadır. Tüm sokaklar özenle süslenir ve vatandaşların özel kostümleri ve yerel kıyafetleriyle kutlanmaya başlanır. Ülkenin en önemli yemek türü yengeç çorbasıdır. Yengeç çorbası festivali Corn Adası’nda, Ağustos ayında kutlanmaktadır. Fiesta del Toro Venado Festivali Ekim ayının son Pazar gününde kutlanmaktadır. Bu festival cadılar bayramını andırmaktadır.