Gündem‘Netanyahu’nun alnını karışlarız’

‘Netanyahu’nun alnını karışlarız’

04.10.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, çeşitli ziyaret ve Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği anahtar teslim törenine katılmak için Antalya’ya geldi.

‘Netanyahu’nun alnını karışlarız’

Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden Özel, burada açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İsrail ile ilgili sözlerinin sorulması üzerine Özel, şunları kaydetti: 

Haberin Devamı

ENDİŞE VERİCİ: Erdoğan’ın sarf ettiği cümleler dikkat çekici ve endişe verici. Çünkü Erdoğan herhangi birisi değil ve TBMM kürsüsünde İsrail’in gelecek hedefleri arasında topraklarımız olduğunu söylemesi, çok büyük bir konudur. TBMM direkt bilgilendirilmeli. En kısa sürede Erdoğan’ın TBMM’ye bilgilendirme yapmasını diliyoruz. Bu bilgilendirmenin ilgili bakanların ve Erdoğan’ın da Meclis’te bulunduğu, bakanların yanıtlayamadığı soruları yanıtlayacağı şekilde yapılması önemlidir. Bu toplantı bir kapalı oturum şeklinde yapılmalı. Çünkü ‘İstihbarat değeri olan konular var, onu burada söyleyemem’ dedikten sonra bu spekülasyonların önü alınmaz. 

AÇIKLAMASI LAZIM: Türkiye Cumhuriyeti’ne böyle açıktan tehdidi Cumhurbaşkanı dillendiriyorsa, bunu somut gerekçeleriyle açıklaması lazım. Bunu söylemek, ‘Benim arkamda durun, savaş durumu var’ söylemi, ‘Açsınız, yoksulsunuz ama tehlike büyük, beni desteklemelisiniz’ noktasındaki faydacılığından endişe ediyor herkes. İsrail’in yaptığı insanlık suçunu ilk günden bugüne lanetledik. 

Haberin Devamı

SORUNLARIN ÜSTÜNÜ ÖRTTÜRMEYİZ: Bize geçmişte HDP’li milletvekilleriyle el sıkıştık diye ‘Terör örgütü ile el ele, kol kola’ diyenler oldu. Devlet Bahçeli, ‘Kapatılsın, milletvekilleri içeri atılsın, Hazine yardımı verilmesin, terör yuvası’ dediği partiye gitti, el sıkıştı. Bize bu yüzden etmedikleri hakaret kalmadı. Devlet Bey kadar hararetli el sıkışıp, büyük bir memnuniyetle kucaklaşmayı geçmişte yapmadım. Türkiye’nin güvenlik meselesiyle ilgili bilgi istiyoruz. İsrail meselesinde varsa tehdit bilmek istiyoruz. İsrail’in gücü Türkiye’ye yetmez, o Netanyahu’nun hep birlikte alnını karışlarız; ama bu sorunla Türkiye’nin gerçek sorunlarının üstünü örttürmeyiz. ● DHA, İHA