GündemNe Zaman Emekli Olurum Uygulaması İle Online Emeklilik Sorgulamaları

Ne Zaman Emekli Olurum Uygulaması İle Online Emeklilik Sorgulamaları

12.06.2015 - 15:06 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulamaları ile emeklilik sorgulamalarınızı kolayca yapabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulamaları nasıl kullanılır ve ne zaman emekli olurum uygulamaları hakkında tüm detaylar haberimizde!

Ne Zaman Emekli Olurum Uygulaması İle Online Emeklilik Sorgulamaları

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet teknolojisini aktif olarak kullanıyor olması sigorta mükelleflerine son derece önemli avantajlar sağlıyor. Özellikle de günümüz modern çağında internet teknolojisini aktif olarak kullanan en popüler kamu kurumu olarak öne çıkan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platformdaki ne zaman emekli olurum uygulaması ile emekliliğinizin ne zaman olacağını internet kolaylığında öğrenebiliyorsunuz. Her sigortalı için emeklilik en önemli konuların başında gelir. Özellikle de sigorta mükelleflerinin yaşlılık dönemlerinde daha yüksek refah seviyesinde ve daha kaliteli bir yaşam standardına sahip olabilmeleri ve sosyal güvence hizmetlerinden faydalanmaya devam edebilmeleri için emeklilik haklarını almaları gerekiyor. Bu neden ile de günümüzde yaşamlarının büyük bir kısmını sigortalı olarak çalışarak geçiren sigorta mükellefleri için emeklilik konusu her zaman oldukça büyük bir önem arz ediyor.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Özellikle de sigorta mükellefleri, kariyer planlamalarını dahi emeklilikleri üzerine kurgulamakta olduklarından emeklilikleri ile ilgili her bir detay oldukça büyük bir önem arz ediyor. Bu neden ile de günümüz modern çağında internet teknolojisini en aktif şekilde kullanan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde oluşturduğu geniş online hizmet ağı içerisinde öne çıkan ne zaman emekli olurum uygulaması sigorta mükellefleri tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan bu emeklilik uygulaması sayesinde sigorta mükellefleri için en çok merak edilen konuların başında gelen emekliliğin hangi tarihte olacağı ve emeklilik için ne kadar kaldığı gibi soruların en doğru ve en güncel yanıtları internet kolaylığında alınabiliyor. Bu neden ile de sigorta mükellefleri tarafından dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu online hizmet uygulaması son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan ne zaman emekli olurum uygulaması sayesinde sigorta mükellefleri son derece pratik bir şekilde güncel sigorta bilgilerine ve SSK emeklilik şartlarına göre emeklilikleri hakkında güncel ve ayrıntılı bilgilere erişim sağlayabiliyor. Sigorta mükellefleri özellikle de sigortalarının güncel durumuna ve SSK emeklilik şartlarına göre daha ne kadar SSK prim ödemesi yapması gerektiğini, emeklilik yaşının ne zaman dolacağını ve daha ne kadar hizmet süresi doldurması gerektiğini tüm ayrıntıları ile birlikte öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulamasında sigorta mükellefleri tarafından yapılan sorgulama sonucunda alınan güncel emeklilik için gerekli bilgilerin güncel sigorta bilgileri ve SSK emeklilik şartlarına göre bir emeklilik hesaplaması olduğunun unutulmaması gerekiyor. Özellikle de Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sigorta mükellefleri tarafından emeklilik başvurularında kendi sisteminde yer alan sigorta bilgilerini göz önünde bulundurarak, emeklilik işlemlerini yaptığının unutulmaması gerekiyor.

Haberin Devamı

Günümüzde SSK sigorta mükellefleri özellikle de sigortalı olarak çalışmakta oldukları dönem içerisinde emeklilikleri için kalan şart durumunun en güncel durumunu merak ettiğinden sürekli olarak dijital platformda yer alan bu hizmeti en yoğun şekilde kullanılıyor. Dijital platform üzerinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sayfasındaki online hizmetler menüsünden erişim sağlanabilen ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde sigorta mükelleflerinin bazı kişisel ve sigorta bilgilerini eksiksiz olarak girmeleri gerekiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi web sitesindeki online hizmetler menüsünden ya da uyg.sgk.gov.tr/nezaman/ adresinden doğrudan erişim sağlanan bu emeklilik uygulaması sadece SSK sigortalısı için hizmet veriyor.

Haberin Devamı

Ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde vatandaşların öncelikli olarak ‘cinsiyetiniz’, ‘doğum tarihiniz’, ‘hizmete başlama tarihiniz’, ‘maluliyetiniz var mı?’ ve ‘erken yaşlanma var mı?’ bilgilerini eksiksiz ve hatasız olarak girmeniz gerekiyor. İkinci aşama olarak nitelendirilmekte olan ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde sigorta mükelleflerinin ‘SSK prim ödeme gün sayısı’, ‘diğer sandıklara ait gün sayısı’, ‘askerlik/sanatçı gün sayısı’, ‘fiili gün sayısı’, ‘yurtdışı gün sayısı’ ve ‘3600 günün doldurulduğu tarih’ bilgilerinin eksiksiz olarak girmeleri gerekmektedir. Sigorta mükelleflerinin Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu uygulamasında girmesi gereken güncel sigorta bilgileri hakkında bilgi sahibi olmaması durumunda dijital platformdaki e-Devlet sisteminde yer alan SGK online hizmet uygulamaları ile güncel sigorta bilgilerini öğrenebiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet SGK sorgulama uygulaması üzerinden kolay bir şekilde en güncel sigorta bilgilerini her bir ayrıntısı ile öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor.