GündemMSB'den A Milli Futbol Takımı'na destek: Milli ruh, milli güç

MSB'den A Milli Futbol Takımı'na destek: Milli ruh, milli güç

06.07.2024 - 15:29 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 2024 Avrupa Futbol Şampiyonasında (EURO 2024) Hollanda karşısında yarı final için mücadele edecek A Milli Futbol Takımı'na, Mehmetçiğin başarı mesajlarını ilettiği video yayınladı.

Bakanlığın sosyal medya hesaplarından, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek final maçında bugün gerçekleşecek Türkiye-Hollanda karşılaşması öncesinde A Milli Futbol Takımı'na özel bir video paylaşıldı.

Haberin Devamı

Videoda, karada, denizde ve havada görev yapan Mehmetçik, Türk bayrakları ve milli takım forması açarak, milli takıma başarı dileklerini iletti.

Paylaşımda, şunlar kaydedildi:

"Milli ruh, milli güç.Türk Silahlı Kuvvetlerimizin korkusuz ve kahraman Mehmetçiklerinden, bu akşam Hollanda karşısında yarı final için mücadele edecek olan 'Bizim Çocuklar'a mesaj var: A Milli Futbol Takımımızın EURO 2024'te sağlayacağı her başarı milletimizle birlikte engin dağlarda, amansız denizlerde ve hudutsuz göklerde görev yapan askerlerimizi de sevince boğacak. Haydi Türkiye, hep birlikte zafere."

BAKAN YERLİKAYA'DAN VİDEOLU MESAJ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da, Diyarbakır’da Zerzevan Kalesi’nde plastik top ve eski ayakkabılarla futbol oynayan çocuklara jandarma tarafından milli takım forması ve futbol topu hediye edilirken çekilen videoyu paylaşarak, Hollanda ile oynayacağı karşılaşmada A Milli Futbol Takımı'na başarılar diledi.

Haberin Devamı

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından, Zerzevan'da patlak top, eski kıyafetler ve ayakkabılarla futbol oynayan çocukların videosunu paylaştı. Videoda, helikopterle devriye gezen jandarma ekibinin çocukları görmesinin ardından, başka bir jandarma ekibinin araçla bölgeye ulaşıp, çocuklara milli forma, yeni futbol topu ve ayakkabı hediye etmesi yer aldı.

Bakan Yerlikaya video ile birlikte, "Bu akşam Avrupa Şampiyonası yarı final yolunda rakibimiz Hollanda. Biz, 'BizimÇocuklar’a sonuna kadar güveniyoruz. Zerzevan’da top oynayan çocuklarımızın da; dünyanın dört bir yanında kalbi ay yıldız atan milyonların da duaları sizlerle. Haydi vurduğunuz gol, yolun sonu final olsun" mesajını paylaştı.

UEFA'NIN SKANDAL MERİH DEMİRAL KARARI GÜNDEM OLDU

Haberin Devamı

UEFA, Avusturya maçında attığı ikinci golden sonra 'bozkurt' işareti yapan Merih Demiral'a 2 maçtan men cezası verdi. Merih Demiral'a verilen bu ceza Avrupa'da gündem oldu.

Milli futbolcu Merih Demiral'ın Avusturya - Türkiye maçındaki gol sevinci, UEFA tarafından cezalandırıldı. Avrupa futbolunun belirleyici kurumu UEFA, Merih Demiral'a 'bozkurt' sevinci sebebiyle 2 maç men cezası verdi. Merih Demiral'a verilen bu ceza Avrupa basınında geniş yankı uyandırdı.

İspanyol basınından Marca, Merih Demiral'a verilen cezanın siyasi olduğunu belirtti: "Her iki yaptırım (Bellingham - Merih Demiral) arasındaki fark, siyasi mesele. İki hareket, iki farklı yaptırım. Sebebi ise UEFA'nın yorumlaması.

Bellingham meselesi uygunsuz ve saygısız bir hareket olarak görülürken, Demiral'ın hareketi aşırı sağcı bir Türk hareketi olan 'Bozkurtlar' hareketine tekabül ettiği için siyasi meseleleri içeren bir sembol olarak yorumlanıyor."

İngiliz basınından The Guardian, Merih Demiral'ın gol sevincini siyasi olarak yorumlayan bir başka haber kuruluşu oldu:

Haberin Devamı

"Türkiye'den Merih Demiral, EURO 2024 son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 yendikleri maçta aşırı milliyetçi bir selam verdiği için iki maç men cezası aldı. Savunma oyuncusu, Ralf Rangnick'in takımına karşı kazanılan zaferde iki gol atmış ve ikinci golünü Türkiye'de aşırı sağ politikalarla ilişkilendirilen bir hareket olan 'kurt selamı' ile kutlamıştı."

İtalyan medyasından La Gazetta dello Sport'un haberinde ise, ""Merih Demiral'ın 'Kurt' işareti, ona pahalıya patladı. UEFA, onu iki maçtan men etti 'Aşırılıkçı' coşkunun ardından ceza geldi. Merih Demiral spor hayatının en güzel gününü resmen mahvetti" denildi.

Alman basınında büyük bir manipülasyona imza atan Bild, Merih Demiral'a verilen cezayı manşetine taşıdı. Bild'de yer alan haberde şu ifadeler kullanıldı:

"Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu sabaha kadar men cezasını engellemek için argüman sunması gerekiyordu, ancak başarılı olamadı. UEFA, profesyonel oyuncuyu federasyon kurallarına karşı işlenen genel suç da dahil olmak üzere dört suçtan suçlu buldu.

Haberin Devamı

Eski Juventus profesyoneli ayrıca bir spor etkinliğini siyasi bir mesaj yaymak için kullanmakla da suçlandı. UEFA olaylara farklı bakıyor gibi görünüyor. Sorumlular şimdi Demiral'ı açığa aldılar ve muhtemelen Türkiye'de bir sonraki öfke dalgasına neden olacaklar. BILD'in perşembe akşamı cezayla ilgili haberinin ardından Türk medyasında bir fırtına kopmuştu."