GündemMilli Savunma Bakanı Güler’den FETÖ’yle mücadele vurgusu: Hainler üniformayı asla giyemeyecek

Milli Savunma Bakanı Güler’den FETÖ’yle mücadele vurgusu: Hainler üniformayı asla giyemeyecek

13.07.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin 8’inci yıl dönümü vesilesiyle Milli Savunma Bakanlığı Atatürk Kültür Sitesinde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni” düzenlendi.

Milli Savunma Bakanı Güler’den FETÖ’yle mücadele vurgusu: Hainler üniformayı asla giyemeyecek

Törene, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, kuvvet komutanları, Milli Savunma Bakan Yardımcıları, Genelkurmay İkinci Başkanı ile şehit ve gazi yakınları katıldı. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de törene video mesaj gönderdi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Armoni Mızıkası ve Mehteran Birlik komutanlıklarınca anma konseri verildi. Konserin ardından, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in video mesajı yayımlandı.

Haberin Devamı

Milli Savunma Bakanı Güler’den FETÖ’yle mücadele vurgusu: Hainler üniformayı asla giyemeyecek

‘Ordu - millet dayanışması’

Güler, mesajında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutlayarak, bu vesileyle 15 Temmuz gecesi darbecilere direnirken şehit olanları rahmetle yad etti, gazi olanlara ise saygı ve şükranlarını sundu. Darbe gecesi Türk milletinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine her yaştan insanıyla bu alçaklara karşı durduğunu belirten Güler, “Ordu-millet dayanışmasının en güzide örneğinin sergilendiği bu kararlı ve dik duruş sayesinde hain FETÖ’cülerin 40 yılı aşkın süredir planladığı sinsi kalkışma çok kısa bir sürede bastırılmış, milletimizin bağımsızlık ve özgürlüğüne verdiği önem, bir kez daha tüm dünyaya ilan edilmiştir” diye konuştu.

TSK daha etkin ve caydırıcı

Haberin Devamı

Hainlerden temizlenen Türk Silahlı Kuvvetlerinin eskisinden daha etkin, caydırıcı ve saygın bir şekilde görevlerini sürdürmekte olduğunu belirten Güler sözlerini şöyle sürdürdü: “Bakanlığımızın hain FETÖ’yle mücadelesi, örgütle iltisaklı tek bir personel kalmayıncaya kadar azim ve kararlılıkla sürdürülecektir. Kahraman ordumuzun şanlı üniformasını hiçbir hainin taşımasına asla müsaade etmeyeceğiz. Sonuç olarak Cumhuriyetimizin ikinci asrına başladığımız bu tarihi ve kutlu dönemde, ‘Türkiye Yüzyılı’ hedeflerimiz doğrultusunda Anayasa’ya ve kanunlara bağlı olarak, Atatürk İlke ve İnkılapları ile aklın ve bilimin rehberliğinde, tüm paydaşlarla uyum, koordine ve istişare içerisinde daha güçlü bir Türkiye ve Türk Silahlı Kuvvetleri için şevk ve gayretle çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

‘Milletin Zaferi’ temasıyla kutlanacak

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’ dolayısıyla yurt genelinde çeşitli etkinlikler düzenlenencek. 15 Temmuz’da Ankara ve İstanbul’daki programlara katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da 15 Temmuz Şehitler Makamı’nı ziyaret edecek. Daha sonra Ankara’ya geçerek TBMM’de 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nda düzenlenecek törene katılacak. Erdoğan akşam saatlerinde ise Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde tören alanında yapılacak 15 Temmuz anma programında halka hitap edecek.

Haberin Devamı

Etkinlikler kapsamında 14 Temmuz’da İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde “15 Temmuz Destanı Milletin Zaferi Fahir Atakoğlu Konser Programı” gerçekleştirilecek. 16 Temmuz’da Ankara’da “15 Temmuz Milletin Zafer Destanı” başlığıyla bir panel düzenlenecek. İstanbul ve Ankara’da bazı tarihi mekanlar ışıklandırılacak, İstanbul Üsküdar’da 15 Temmuz Şehitler Anıtı ve Kuleli Askeri Lisesi’ne, Beyoğlu’nda Galata Kulesi’ne, Beşiktaş’ta Deniz Müzesi’ne, Bağcılar’da 15 Temmuz Şehitler Anıtı’na ve Ankara’da Cumhuriyet Müzesi’ne (II. TBMM Binası) ışık boyama tekniği ile Türk bayrağı yansıtılacak. İstanbul’daki üç köprü ile Çanakkale ve Osmangazi Köprülerine “Milletin Zaferi” yazılı bayraklar asılacak.

Yurtdışına dev ekran

15 Temmuz, dünyanın dört bir yanındaki temsilcilikler aracılığıyla “Victory of Democracy” söylemiyle anılacak. Temsilciliklerde darbe girişimini anlatan fotoğraf sergileri ve film, video, belgeseller gösterilecek. Led ekranlı kamyonetler de, New York’un kalabalık cadde ve sokaklarında dolaştırılacak. Ayrıca Londra Köprüsü’ne yerleştirilecek led ekranlarda darbe girişimini anlatan içerikler paylaşılacak. -ANKARA Milliyet

Haberin Devamı

Milli Savunma Bakanı Güler’den FETÖ’yle mücadele vurgusu: Hainler üniformayı asla giyemeyecek

‘O gece tüm dünyaya bir demokrasi dersi’

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 15 Temmuz darbe girişiminin 8. yılı öncesinde açıklamalarda bulundu. Tunç, “Milletimiz meydanlara indi ve o karanlık geceyi aydınlatmayı başardı. Bütün dünyaya bir demokrasi mücadelesinin, insan hakları mücadelesinin nasıl verilmesi gerektiğinin en güzel örneğini o gece vermiş oldu” diye konuştu. Tunç, “FETÖ elebaşı maalesef ABD’de misafir edilmeye devam ediliyor. 27 suçtan 7 iade talebimiz oldu. Maalesef 8 yıldan bu yana herhangi bir ilerleme sağlanamadı” dedi. -AA