GündemMilli Görüş camiasının acı kaybı

Milli Görüş camiasının acı kaybı

08.10.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Milli Görüş camiasının sembol isimleri arasında yer alan Saadet Partisi (SP) kurucu Genel Başkanı Recai Kutan dün 94 yaşında yaşamını yitirdi.

Milli Görüş camiasının acı kaybı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kutan için yayımladığı taziye mesajında, “Merhum Recai Kutan’a Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyor; ailesine, sevenlerine, Saadet Partisi’ne ve Millî Görüş camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun” ifadelerine yer verdi. Kutan’ın vefat haberinin duyulmasının ardından, çok sayıda siyasi taziye mesajı yayımladı.

Haberin Devamı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Millî Görüş hareketinin duayenlerinden; ahlakı, kişiliği ve devlet adamlığıyla Türk siyasetinin saygın isimlerinden, ömrünü Allah’ın rızasına ve Türkiye’nin kalkınmasına adayan Recai Kutan ağabeyimizi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Vefat haberini üzüntüyle öğrendiğim Milli Görüş Hareketinin önemli isimlerinden Recai Kutan’a Allah’tan rahmet, ailesine ve Milli Görüş camiasına başsağlığı diliyorum.

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: Kurucu Genel Başkanımız, Necmettin Erbakan hocamızın yol ve dava arkadaşı, değerli büyüğümüz M. Recai Kutan’ın vefatını derin bir teessürle öğrendim. Mekanı cennet, makamı ali olsun.