Gündem Meteoroloji uyarmıştı! Artvin'de şiddetli sağanak; yollar göle döndü

Meteoroloji uyarmıştı! Artvin'de şiddetli sağanak; yollar göle döndü

26.06.2024 - 11:44 | Son Güncellenme:

Artvin'in Arhavi ve Borçka ilçesinde sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Göle dönen yollarda araçlarıyla ilerlemeye çalışan sürücüler, zor anlar yaşadı.

Arhavi ilçesinde bir süre etkili olan sağanak dolayısıyla bazı binaların zemin ve bodrum katlarındaki iş yeri ve depolar su ile doldu.

Haberin Devamı

Belediye ekipleri, iş makineleri yardımıyla su tahliye çalışmalarını sürdürüyor.

Cadde ve sokaklarda biriken su ise zaman zaman trafikte aksamalara yol açtı. Sürücüler, polislerin yönlendirmesiyle trafikte güçlükle ilerledi.

Meteoroloji uyarmıştı Artvinde şiddetli sağanak; yollar göle döndü

ARHAVİ BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

Arhavi Belediyesinden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, 50 personelin iş makineleri ile sahada olduğu belirtildi.

Acil durumlarda hızlı ve etkili müdahale için gereken tüm önlemlerin alındığı vurgulanan açıklamada, "Arhavi halkının güvenliği ve refahı için çalışmalarımız kararlılıkla sürdürülecektir. Arhavi Belediyesi olarak, vatandaşlarımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Güç birliği içinde, olası risklere karşı birlikte hazırız." ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

HOPA’DA HEYELAN

Öte yandan Hopa ilçesine bağlı Subaşı köyünde de sağanak nedeniyle heyelan meydana geldi. Heyalan dolayısıyla bir evde maddi hasar oluştuğu öğrenildi.

Meteoroloji uyarmıştı Artvinde şiddetli sağanak; yollar göle döndü

TOPRAK KAYMASI NEDENİYLE BİR EV KULLANILMAZ HALE GELDİ

Artvin'de sabah saatlerinden itibaren etkisini gösteren şiddetli yağışlar toprak kaymasına neden oldu. Hopa ilçesindeki Subaşı köyünde yaşanan toprak kaymasında bir ev kullanılamaz hale geldi. Evde kimsenin olmaması muhtemel bir faciayı önlerken, heyelan anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Yetkililer, yağışların sürdüğü kentte vatandaşlara dikkatli olması uyarısında bulundu.

 

Meteoroloji uyarmıştı Artvinde şiddetli sağanak; yollar göle döndü

RİZE

Rize’de sağanak etkili oldu, bazı köylerde heyelan ve taşkınlara neden oldu. Belediye ekipleri iş makineleriyle temizlik çalışması başlattı.

Güneysu, Pazar, Ardeşen, Fındıklı ve Çamlıhemşin ilçelerinde sabah saatlerinde etkili olan sağanak, yaşamı olumsuz etkilerken, yağış sonrası yüksek rakımlı köylerde taşkın ve heyelanlar meydana geldi. Ardeşen’den geçen Fırtına Deresi’nde su seviyesi ve debisi yükseldi, suyun rengi yeşilden, kahverengiye döndü. Birçok köyde küçük ve orta çaplı heyelanların taşıdığı taş ve toprakla dolan yollarda belediye ekipleri, iş makineleriyle temizlik çalışması başlattı. Ekipler yolları temizleyerek ulaşıma açarken, tıkalı büz ve mazgalları da açarak önlem aldı.

Haberin Devamı

PAZAR'DA YOLLAR GÖLE DÖNDÜ

Rize'nin Pazar ilçesinde sağanak etkili oldu. Göle dönen yollarda araçlarıyla ilerlemeye çalışan sürücüler, zor anlar yaşadı. İlçe belediye ekipleri, iş makineleriyle çalışma başlattı, su baskınlarına müdahale edip, mazgalları açarak, yollarda biriken suları tahliye etmeye çalıştı. Karadeniz Sahil Yolu'nun bazı bölümlerinde yer yer su birikintileri oluştu.