24.04.2018 - 16:51 | Son Güncellenme:
Menemen tarifi (4 kişilik)
Malzemeler:
Menemen yapımı:
Menemeni yapacağınız tencerenin içine 2 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyin ve kızmasını bekleyin. Yağın kızmasını beklerken diğer taraftan 3 adet biberi ve soğanı ince ince dilimleyin. Dilimlediğiniz soğanları ve biberleri tencereye ekleyin ve 5-6 dakika pembeleşinceye kadar kavurun. Soğan ile biber kavrulurken diğer yandan domatesi dilimleyin veya rendeleyin. Hazır doğranmış domatesiniz varsa kavrulan harca direkt ekleyin.
Tencereyi karıştırın ve üzerini kapatıp 6-7 dakika kadar pişmesini bekleyin. Domateslerin yumuşadığını ve pişmesine az kaldığını fark ettiğinizde 1 tutam tuz ve karabiberi ekleyin ve yumurtaları tencerenin içine kırın sonra da yavaşça karıştırın. Tencerenin üstüne kapatın ve ocağın altını kısın böylelikle 5 dakika kadar birlikte pişsinler.
En sonunda 1 yemek kaşığı tereyağını ve rendelenmiş kaşarları ekleyin. 2 dakika sonra ocağın altını kapatın ve 1 dakika kadar dinlendirin. Servis için 4 adet kâseye menemeni paylaştırın ve istediğiniz kadar maydanozun yapraklarını bu kâselerin tepelerine yerleştirin. Menemeniniz hazır. Afiyet olsun.
Sucuklu menemen tarifi (3 kişilik)
Malzemeler:
Sucuklu menemen yapımı:
Menemeni yapacağınız tencerenin içine 1 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyin ve kızmasını bekleyin. Yağın kızmasını beklerken diğer yandan 2 adet biberi doğrayın. Biberleri kızan yağın içine atıp kavurun. Kavrulan biberlerin yanına sucukları ekleyin ve birlikte 2 dakika kadar soteleyin. Harcın içine rendelenmiş veya küp küp doğranmış domatesleri ekleyin ve 5 dakika kadar pişirin. Karışımın içine tuzu, karabiberi ve tereyağını ekleyin. Ardından yumurtaları harcın içine kırın ve yavaşça karıştırın. Ocağın altını kısıp 2 dakika kadar dinlenmesini bekleyin. Servis için kâselere menemeni paylaştırın ve istediğiniz kadar maydanozun yapraklarını bu kaselerin tepelerine yerleştirin. Menemeniniz hazır. Afiyet olsun.