Gündem Mahrem imamdan ‘talimat’ almışlar

Mahrem imamdan ‘talimat’ almışlar

29.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında MİT, Genelkurmay Başkanlığı karargâhı, Ankara Emniyet Müdürlüğü, TÜRKSAT ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni yaylım ateşine tutan helikopter pilotlarının da aralarında bulunduğu Kara Havacılık Komutanlığı davası sanıklarından bir kısmının sabit telefonlardan mahrem imamlarla görüştükleri tespit edildi.

Mahrem imamdan ‘talimat’ almışlar

İlk duruşması 31 Temmuz 2017’de başlayan davanın 151 sanığından 21’inin, sabit telefonlar aracılığıyla mahrem imamlardan talimat aldıkları belirlendi.

Haberin Devamı

Kritik isimler

Böylece hazırlık aşamasında ve mahkeme huzurundaki savunmalarında örgüt üyesi olmadıklarını iddia eden sanıkların beyanlarının gerçeği yansıtmadığı bir kez daha ortaya çıktı.

Bu isimler arasında darbe faaliyetlerine destek vermek için Malatya’dan Ankara’ya Atak helikopteriyle gelen eski Yarbay Hakan Erol ile iki sivilin şehit olduğu 47 kişinin yaralandığı Gölbaşı’ndaki TÜRKSAT Uydu Haberleşme Merkezi’ne darbeci askerleri taşıyan eski pilotlar Albay Erdoğan Erdem ile Binbaşı Abdullah Ateştemur dikkati çekti.

6 FETÖ şüphelisi adliyede

- Kayseri’de FETÖ’nün

askeri mahrem imam yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan, aralarında görevden uzaklaştırılmış astsubayların da bulunduğu 6 kişi adliyeye sevk edildi. Firardaki 4 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Haberin Devamı

- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturması kapsamında ByLock kullandığı tespit edilen Ziraat Bankası’nın 14 çalışanı gözaltına alındı.