GündemManzara değişmedi! KPSS maratonu başladı, piercingleri yüzünden sınava alınmayacaklardı

Manzara değişmedi! KPSS maratonu başladı, piercingleri yüzünden sınava alınmayacaklardı

01.09.2024 - 12:06 | Son Güncellenme:

Tüm Türkiye'de KPSS ön lisans maratonu yaşandı. Kapı kapanmadan sınava yetişmek isteyen adaylar, maraton koşucularını aratmadı. Bazı adaylar saniyelerle içeri girdi bazıları saniyelerde sınavı kaçırdı. Bazı adaylar ise piercing, küpe tarzı takıları nedeniyle sınava giremeyeceklerdi.

KOCAELİ

Kocaeli'de bugün 2024 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) heyecanı yaşandı. Kapılar kapandıktan saniyeler sona gelen ve içeri alınmayan bir adayın üzüntüsü yüzünden okundu.

SANİYELERLE YARIŞ

Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ'da da Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ön lisans oturumu başladı. Elazığ'da sınava girecek olan adaylar, sınav saatinden önce girecekleri okullara akın etti. Adaylar detaylı üst araması ve kimlik kontrolünden sonra içeriye alındı.

Saat 10.00 itibarıyla okullarda kapılar kapatıldı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da sınava geç kalan adaylar, kapı kapanmadan sınav salonuna yetişebilmek için ter döktü. Çevrede bulunan vatandaşların ve görevlilerin koşmasını istediği adaylar, kapı kapanmadan yetişebilmek için yoğun çaba sarf etti. Maraton koşucularını andıran adaylar, birbirleri ile kıyasıya yarıştı. Adaylar kapıların kapanmasına saniyeler kala içeri girdi. Görevlinin uyarılarının ardından okulun giriş kapısı kapatılırken, adayların yakınları ise dışarıda beklemeye başladı.

PİERCİNGLERİ NEDENİYLE SINAVA GİREMEYECEKLERDİ

Eskişehir Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde de aileler adaylarıyla birlikte büyük heyecan yaşadı. Sınav başlangıcına kadar aileler adaylarının yanında ayrılmadı. Bazı kişiler ise KPSS'nin başlama saatine saniyelerle yetişti. Zaman dolmadan koşarak sınav salonlarına doğru giden adaylar görevli personeller tarafından kontrollerinin yapılmasının ardından hızlıca içeriye alındı.

Piercing tarzı takılarını çıkartmadan son anda sınava gelen birkaç kadın aday ise girişte büyük zorluk yaşadı. Görevli personeller tarafından kendilerine bu şekilde sınava girmelerinin yasak olduğu belirtilen adaylara takılarını çıkartmaları konusunda yardımcı olundu.

Adaylara genel yetenek-genel kültür testlerinin uygulanacağı toplam 120 sorudan oluşan sınav 130 dakika sürecek.

Haberin Devamı
MEMUR OLMA HAYALLERİNİ 60 SANİYE İLE KAÇIRDILAR


Kayseri'de kapıların kapanmasından 1 dakika sonra sınava gireceği okula gelen 2 aday, sınav görevlileri tarafından içeri alınmadı. Sınava alınmayan aday gözyaşları içerisinde geri döndü.

Kamu Personeli Seçme Sınavı Ön Lisans uygulamasına 1 milyon 205 bin 899 adayın başvurduğu bilinirken, adaylar sınav salonlarında ter dökerken aileleri de dışarıda heyecanlı bekleyişlerine başladı.

 

ZONGULDAK

Zonguldak'ta KPSS Önlisans sınavına giren adaylar ter döktü. Kapılar kapatıldıktan sonra okula gelen bir aday ise sınav saati ile binaya giriş saatini karıştırınca içeri alınmadı.

 

ANKARA


Başkent'te, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Hukuk Fakültesi yerleşkesine gelen adaylar, kimlik ve giriş belgeleri kontrol edilerek salonlara alındı. Bir aday, kulağındaki küpe görevliler tarafından çıkartıldıktan sonra salona alındı.

Haberin Devamı
KOŞTULAR AMA YETİŞEMEDİLER

Avcılar'da Abdülkadir Uztürk Ortaokul'nda yapılan sınava 3 aday geç kaldı. Okul önünde bekleyen aileler geç kalanlara 'Koş yetiş' uyarısında bulundu. Adresi karıştıran bir aday, önce Abdülkadir Uztürk Ortaokulu'na geldi.

Görevliler tarafından yanlış okula geldiği söylenen aday, yakında bulunan diğer okula yönlendirildi. Ancak sınav saatini kaçıran aday içeri alınmadı.Trafik denetimine takıldığını anlatan bir aday ile yakınının otomobiliyle sınava gelen bir başka aday da saat 10.00'dan sonra sınava geldiği için okul bahçesine alınmadı.

İLGİNÇ ANLAR! MOTOSİKLETLE SALON KAPISINA KADAR GİRDİ

Sivas’ta sınava geç kalan kimi adaylar adeta maraton koşusu yaparak sınava yetişirken bir aday ise yakını sayesinde motosikleti ile salon girişine kadar gelerek sınava girdi. O anlar hem diğer adayları hem de sınav görevlilerini şaşırttı.

Öte yandan sınava alçılı ayağıyla gelen bir aday ise bir süre sırada bekledikten sonra görevlilerce içeriye alındı. 10.00’da kapıların kapanmasıyla birlikte, sınava kimse alınmadı. Sınav salonunda ter döken adaylar için aileleri de dışarıda, çocuklarının ve yakınlarının başarılı olması için dua etti.

1 DAKİKA İLE SINAVI KAÇIRDI

Şanlıurfa'da KPSS Ön Lisans sınavına 1 dakika geç kalan kadın aday salona alınmadı. Duruma tepki gösteren kadın aday, giriş belgesini yırtarak çöpe attı.

Haberin Devamı