Gündemİşte isim isim yeni kabine! Bakanlar Kurulu'nda dikkat çeken isimler

İşte isim isim yeni kabine! Bakanlar Kurulu'nda dikkat çeken isimler

04.06.2023 - 00:29 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde düzenlediği basın toplantısında yeni kabine üyelerini açıkladı. Önceki kabineden iki ismin yer aldığı listede en dikkat çeken isimlerin başında Mehmet Şimşek ve Hakan Fidan geldi.

İşte isim isim yeni kabine Bakanlar Kurulunda dikkat çeken isimler

İşte Erdoğan'ın "Türkiye Yüzyılı hedeflerimize ulaşmak için birlikte yol yürüyeceğimiz isimler" diyerek duyurduğu yeni bakanların listesi...

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI: CEVDET YILMAZ

1967 yılında Bingöl’de doğdu. ODTÜ Kamu Yönetimi Bölümü’nü bitirdi. Yüksek lisansını ABD Denver Üniversitesi’nde, doktorasını Bilkent Üniversitesi’nde tamamladı. 60. Hükümette Devlet Bakanı; 61, 62 ve 64. Hükümetlerde Kalkınma Bakanı, 63. Hükümette Başbakan Yardımcısı oldu. Son olarak TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı yaptı.

 

ADALET BAKANI: YILMAZ TUNÇ


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni kabinede Adalet Bakanı olarak görevlendirilen Yılmaz Tunç, 1971’de Bartın’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Yılmaz Tunç, 1998-2001 yılları arasında Fazilet Partisi Pendik İlçe Başkan Yardımcılığı, 1999-2004 yılları arasında İstanbul Pendik Belediye Meclis Üyeliği, 2001-2007 yılları arasında AK Parti Pendik Kurucu İlçe Başkanlığı görevlerinde bulundu. Asıl mesleği avukatlık olan Tunç, 23., 24., 25., 26. ve 27. Dönemlerde AK Parti Bartın Milletvekili olarak TBMM’de görev aldı. TBMM Adalet Komisyonu Başkanlığı görevinde de bulunan ve son dönemde AK Parti Grup Başkanvekili olarak görev yapan Yılmaz Tunç’un Adalet Bakanı olarak atanması memleketi Bartın’da büyük sevinçle karşılandı.


AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI: MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ

1982 yılında Belçika’da doğdu. Brüksel ULB Üniversitesi İnsan Kaynakları Mühendisliği Bölümü’nde eğitim aldı. 2009 yılında Merkez Demokrat Hümanist Parti’den Brüksel meclisine girdi. Avrupa Parlamentosu’na başörtüsüyle giren ilk kadın milletvekili oldu. 2019’da Cezayir Büyükelçisi olarak atandı.

 

Haberin Devamı
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI: VEDAT IŞIKHAN

Işıkhan, 1966 yılında Mardin Artuklu’da doğdu. İlk, orta ve lise eğimini İzmir'de tamamlayan Işıkhan, Hacettepe Üniversitesi sosyal hizmet alanında lisans, yüksek lisans, doktora, doçentlik ve profesörlük süreçlerini tamamladı. Işıkhan, 8 Ekim 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyeliği'ne ve 17 Aralık 2021'de Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Başkanvekilliğine atandı. Çok iyi düzeyde İngilizce, iyi düzeyde Fransızca ve Arapça bilmekte olan Işıkhan evli ve 3 çocuk babasıdır.


DIŞİŞLERİ BAKANI: HAKAN FİDAN

1968 yılında Ankara’da doğdu. Kara Kuvvetleri Muhabere Okulu (1986) ve Kara Kuvvetleri Dil Okulu’ndan mezun oldu. TİKA Başkanlığıı, Dış Politika ve Uluslararası Güvenlikten Sorumlu Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı, Başbakanlık Özel Temsilciliği, MİT Müsteşar Yardımcılığı görevini yürüttü. 2010’da MİT Müsteşarı olarak atandı.

 

ÇEVRE ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI: MEHMET ÖZHASEKİ

1957 yılında Kayseri’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kayseri’de tamamladı. Daha sonra Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektronik Mühendisliği Bölümü’nü kazandı. O günkü siyasi şartlar ve öğrenci olayları sebebiyle buradaki eğitimini yarıda bırakmak zorunda kaldı ve ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne girdi.


Haberin Devamı
HAZİNE VE MALİYE BAKANI: MEHMET ŞİMŞEK

1967 yılında Batman’da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu. 2005 yılında Merrill Lynch’in Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Ekonomik ve Stratejik Araştırmalar Bölümü Başkanlığı’na getirildi. 60. Hükümet’te Hazine’den sorumlu Devlet Bakanı, 61. Hükümette Maliye Bakanlığı, 64. Hükümette Başbakan Yardımcılığı yaptı.

 

GENÇLİK VE SPOR BAKANI: OSMAN AŞKIN BAK

1966 yılında İstanbul’da doğdu. İTÜ Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu. İngiltere’de Nottingham Üniversitesi’nde İşletme Yönetimi ve Endüstri Mühendisliği alanında yüksek lisans, İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Endüstri Mühendisliği Programı’nda doktora yaptı. 65. Hükümette Gençlik ve Spor Bakanı olarak görev aldı.

 

İÇİŞLERİ BAKANI: ALİ YERLİKAYA

11.10.1968 tarihinde Konya'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Konya'da tamamladı. 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi "Kamu Yönetimi" bölümünden mezun oldu. 26 Ekim 2018 tarih ve 2018/202 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile İstanbul Valiliği görevine atanan Vali Yerlikaya, Hatice Nur Hanım ile evli dört çocuk babasıdır.

Haberin Devamı
ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI: ALPARSLAN BAYRAKTAR

İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü’nde lisans, Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde yüksek lisans, ODTÜ Yer Sistem Bilimleri Bölümü’nde Enerji Ekonomisi ve Politikası alanında doktorasını tamamladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

 

MİLLİ SAVUNMA BAKANI: YAŞAR GÜLER

1954 yılında Ardahan’da doğan Güler, teğmen rütbesiyle 1974 yılında Kara Harp Okulundan, 1975 yılında ise Muhabere Okulundan mezun olmuştur.

9 Temmuz 2018 tarihinde Genelkurmay Başkanlığı görevine atanmıştı. Demet Güler ile evli olan Orgeneral Yaşar Güler bir çocuk ve iki torun sahibidir ve İngilizce bilmektedir.


MİLLİ EĞİTİM BAKANI: YUSUF TEKİN

Tekin, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nü 1994'te bitirmesinin ardından kariyerine aynı yıl Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Siyaset ve Sosyal Bilimler Anabilim Dalı'nda araştırma görevlisi olarak başladı. Siyaset ve sosyal bilimler alanında 1997'de yüksek lisans ve 2002'de doktorasını tamamlayan Tekin, Gaziosmanpaşa Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'ne öğretim üyesi olarak atandı. Söz konusu fakültede 2007'ye kadar yardımcı doçent olarak görev yapan Tekin, aynı yıl Siyaset ve Sosyal Bilimler (Siyasal Hayat ve Kurumlar) alanında doçent oldu. Evli ve üç çocuk babası Tekin, iyi derecede İngilizce biliyor.


Haberin Devamı
SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI: MEHMET FATİH KACIR

Kacır, 1984 yılında İstanbul'da doğdu. Ortaokul ve lise eğitimini İstanbul Erkek Lisesi'nde tamamlayan Kacır, 2003 yılında üniversite giriş sınavlarında Türkiye 12'ncisi oldu. Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümündeki lisans eğitimini 2008 yılında Onur Derecesi'yle tamamladı. Üniversite eğitimi sırasında öğrenci temsilciliği yaptı, Proje ve Araştırma Kulübü'nün kurucu başkanlığını üstlendi, öğrenci projelerine öncülük etti. Profesyonel iş yaşamında yöneticilik yapan Mehmet Fatih Kacır, evli ve 2 çocuk babasıdır.


TARIM VE ORMAN BAKANI: İBRAHİM YUMAKLI

Yumaklı, 1992 yılında Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun olmuştur. İngilizce bilen Yumaklı, evli ve iki çocuk babasıdır.


TİCARET BAKANI: ÖMER BOLAT

1963 yılında İstanbul’da doğdu. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden 1984 yılında mezun oldu. Almanya’da yüksek lisansını; Marmara Üniversitesi’nde doktorasını tamamladı. 1993 yılından itibaren MÜSİAD’da çeşitli görevler yürüttü. 2004-2008 tarihleri arasında MÜSİAD Genel Başkanı oldu.

 

Haberin Devamı
ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI: ABDÜLKADİR URALOĞLU

Bürokrasinin içerisinden gelen Uraloğlu 1966 yılında Trabzon'da doğdu. Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden 1988 yılında mezun olan Uraloğlu, aynı yıl özel sektörde Saha Mühendisi olarak görev yaptı. Abdulkadir Uraloğlu evli ve üç çocuk babasıdır.