Gündem Iğdır'da yıldırım çarpan çocukları toprağa gömdüler! O anlar kamerada

Iğdır'da yıldırım çarpan çocukları toprağa gömdüler! O anlar kamerada

05.07.2024 - 09:45 | Son Güncellenme:

Iğdır'da hayvan otlatan 2 kardeşin ve sürünün üzerine yıldırım düştü. Olayda yaralanan kardeşlere yardıma gidenler çocukları toprağa gömerek kurtardı. O anlar ise cep telefonu kamerasına yansıdı.

YENİ SICAK HAVA DALGASI GELİYOR

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen'in uyarıları şöyle: Dün İstanbul'un Anadolu yakısının doğusunda yağmur vardı. Bursa'dan başlayarak Bilecek ve Kocaeli’de sağanak vardı. Dün Şile civarındaki yağmur dışında önemli bir yağış olmadı. Bugüne baktığımızda İstanbul'un kuzey ilçelerinde öğle saatlerine doğru yağmur var. Öğleden sonra yağmur tamamen İstanbul'un doğusuna devam edecek. Gök gürültülü de yapabilir ama çok şiddetli olacağını tahmin etmiyorum. Öğleden sonra Anadolu'daki yağış kuvvetli görülüyor.

Bugün havanın en serin halini yaşıyoruz. Yarından sonra sıcaklık tekrar yükseliyor. Önümüzdeki haftadan itibaren Batı'ya yeni sıcak hava dalgası geliyor. Yağış hemen hemen Türkiye'yi terk edecek. Doğu'da yarın yağışlar var ama Batı'da yarın yağışlar yok. Çorum, Kastamonu, Ankara'nın şehir dışında sağanak yağış bekleniyor. Sel baskınlarına neden olabilir.

Batı Karadeniz'de öğleden sonra yağış kuvvetli görünüyor. Kastamonu, Zonguldak civarında yağışlar olacak ve yıldırım düşme ihtimali kuvvetli, dikkatli olmak lazım. Tekrar sıcak hava dalgasına giriyoruz, orman yangınlarına dikkat etmeliyiz.

İstanbul'da sıcaklık yarından itibaren 30-32 derecelere çıkacak. Dolayısıyla İstanbul'da sıcaklıklara karşı tedbirleri almak lazım. Bu sene sıcak haberlerini yapacağız anlaşılan. Daha temmuz ve Ağustos var.

30 DAKİKADA, 100'DEN FAZLA ŞİMŞEK GÖRÜLDÜ

Bursa'da dün öğleden sonra başlayan sağanak ve dolu, özellikle merkez Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ilçeleri ile dağ ilçeleri Orhaneli, Büyükorhan, Harmancık ve Keles'te yaşamı olumsuz etkiledi.

Meteoroloji yetkilileri, yağışların başladığı ilk yarım saatte 100'den fazla şimşek görüldüğünü belirtti. Sağanak yağış 17.30 sıralarında şiddetini azalttı.

Bursa'ya üç saat içerisinde metrekareye 44.4 kilogram yağışın düştüğü açıklandı. Meteoroloji, yağışların bugün aralıklı olarak devam edeceğini söyledi.

Bu arada, sağanak yağışlar nedeniyle Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri ev ve işyerlerinde meydana gelen 80 su baskını ihbarına 18 araç ve 40 personel ile müdahale etti (Abdulselam UĞUR-Mine AK/DHA)

MANİSA'DA DA ORMANA YILDIRIM DÜŞTÜ

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yıldırım düşmesi sonucu orman yangını çıktı. Alevler karadan müdahaleyle 2 saatte kontrol altına alınırken, 20 dönüm alan zarar gördü.

Musacalı Mahallesi'ndeki ormanda, saat 15.45 sıralarında yıldırım düşmesi sonucu yangın çıktı. Alevleri ve dumanı fark eden çevredekiler durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye orman ekipleri sevk edildi. Turgutlu Orman İşletme Şefliği ekipleri, yerleşim yerlerine uzak olan yangına müdahale etti. Kuvvetli rüzgar ve sağanak nedeniyle havadan müdahalenin yapılamadığı yangına, çok sayıda arazöz ile karadan müdahale edildi. Alevler, 2 saatlik çaba sonucu kontrol altına alındı. Yangında 20 dönüm alan zarar görürken, bölgede soğutma çalışmaları sürüyor. (Doğan ÇİZMECİ/DHA)

Haberin Devamı
TOPRAĞA GÖMÜLDÜLER

Olay, öğle saatlerinde merkeze bağlı Asma köyü kırsalında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Rahime-Mehmet Ali Aktaş çiftinin 4 çocuğundan Yunus Emre (17) ve Aziz Aktaş (15), hayvanlarını otlatmak için meraya çıktı.

Aniden bastıran sağanak yağış ile birlikte yıldırım düştü. Yıldırım düşmesi sonucu 2 kardeş ağır şekilde yaralandı. Yardıma giden köylüler ambulansı beklerken çocukları toprağa gömdüler. Olay yerine giden sağlık ekipleri ilk müdahalenin ardından yaralı kardeşleri Iğdır Devlet Hastanesine kaldırdı. Kardeşlerin vücudunda yanıklar oluşurken sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu öğrenildi. (İHA)

KARABÜK'TE ORMANA YILDIRIM DÜŞTÜ


Karabük Valiliği tarafından yapılan açıklamada Ovacık ilçesinde, ormanda çıkan yangının kontrol altına alındığı belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

"4 Temmuz 2024 Perşembe günü sabah saat 07.45 sularında Ovacık ilçemiz Yaylacılar Köyü ile Soğanlı Köyü Üzümcük Mahallesi arasında bulunan ormanlık alana yıldırım düşmesi sonucu meydana geldiği değerlendirilen orman yangınına; 4 helikopter, 19 arazöz, 2 dozer, 6 su tankeri ve 122 yangın söndürme personeli tarafından müdahale edilerek yangın kontrol altına alınmış olup, soğutma çalışmalarına başlanmıştır." (Murat ÖZELCİKARABÜK,DHA)

MANİSA'DA APARTMANIN ÇATISINA YILDIRIM DÜŞTÜ

Akhisar Şehir Merkezi Kethüda Mahallesi 22/1 Sokak üzerinde bulunan bir apartmanın çatı kısmına yıldırım düştü. Yıldırım düşmesi sonrası çatı kısmında ciddi hasar meydana geldi. Baca içerisine düşen yıldırım, baca kısmının tamamen yıkılmasına neden oldu. Olayın hemen ardından kaydedilen görüntülerde, yıkılan baca ve çevresinde oluşan hasar net bir şekilde görüldü.

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen ekipler, gerekli incelemeleri başlattı. Yıldırım düşmesi nedeniyle herhangi bir can kaybı ya da yaralanma olmadığı bildirildi. Olay yerinde güvenlik önlemleri alınarak hasar tespit çalışmalarına başlandı.(İHA)

Haberin Devamı
AYDIN'DA 1 KİŞİ YARALANDI

Olay, Aydın'ın Bozdoğan ilçesi Kavaklı Mahallesi'nde saat 20.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre akşam saatlerinde etkili olan gök gürültülü sağanak yağış sonrasında bir kişinin üzerine yıldırım düştü.

Yıldırım çarpması sonucu 1 kişi yaralanırken, durumu gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve UMKE ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, ilk müdahalenin ardından yaralıyı ambulansla Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Hastaneye getirilen yaralı şahıs tedavi altına alındı. (İHA)