GündemKirli örgütün kirli lideri öldü! Siyasilerden FETÖ ve elebaşına lanet yağdı

Kirli örgütün kirli lideri öldü! Siyasilerden FETÖ ve elebaşına lanet yağdı

21.10.2024 - 15:39 | Son Güncellenme:

Teröristbaşı Fetullah Gülen'in ölümünün ardından siyasilerden de peş peşe açıklamalar yapıldı. Kirli örgütün kirli liderinin öldüğünü söyleyen TBMM Başkanı Kurtulmuş, FETÖ kalıntılarıyla mücadelenin devam edileceğini belirtti.

'İNANIYORUM Kİ ÖBÜR TARAFTA SONSUZ KADAR ATEŞ İÇERİSİNDE OLACAK'

Kirli örgütün kirli liderinin öldüğünü söyleyen TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 'İsterdik ki buraya gelip hesap versin. İsterdik ki ömür boyu hapiste çürüsün. Öyle inanıyoruz ki bu kadar ağır suçlara karşı ilahi adaletten kaçması mümkün değildir. Öyle inanıyorum ki ömür tarafta sonsuza kadar ateş içerisinde, sonsuz kadar azap içerisinde olacaktır.' dedi.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümüyle ilgili değerlendirmede bulunan Kurtulmuş, "Türkiye'ye ağır bedeller ödettirmiş, manevi ve maddi bakımdan bu milletin geniş kitlelerini yıllarca sömürmüş, devletin içerisine zehirli bir sarmaşık gibi sararak sirayet etmiş ve en son 15 Temmuz darbe teşebbüsünde 252 masum vatandaşımızın şehadetine vesile olan bir kalkışmayla devleti yabancılara teslim etmek için harekete geçmiş olan, kirli bir örgütün kirli sözde liderinin bugün öldüğü haberini aldık." dedi.

FETÖ elebaşının, kendisini maşa gibi bu millete karşı kullanan ellere teslim olduğunu söyleyen Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"İsterdim ki bu memlekete gelsin, getirilsin. Defalarca dosyası verilmesine rağmen, kendisini koruyanlar, kollayanlar, bir istihbarat örgütü gibi kullananlar tabii ki böyle bir maşayı vermek istemediler ve orada gitti. İsterdik ki buraya gelsin ve yaptıklarının hesabını Türk yargı sistemi önünde, adalet önünde versin, ömür boyu hapislerde çürüsün ama bu dünyada belki adaletten kaçtı, inanıyoruz ki öte tarafta bu kadar ağır suçları karşısında ilahi adaletten kaçması mümkün değildir. Bu dünyada adalet tecelli etseydi, ömür boyu hapiste, zindanda kalacaktı. Öbür tarafta ise öyle inanıyorum ki sonsuza kadar ateşler içerisinde, sonsuza kadar azap içerisinde olacaktır ve yaptıklarından duyacağı pişmanlıkların hiçbirisinin de bir faydası olmayacaktır."

MSB: BU HAİN VATANSIZ OLARAK ÖLDÜ

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; Mankurtlaştırdığı beyinlerle asil Türk milletinin istiklal ve istikbaline kast eden, devletimize ve kahraman ordumuza büyük zarar veren FETÖ elebaşı ölmüştür.

Bu hainin “vatansız” olarak ölmesi ve sonsuza kadar böyle anılacak olması, bu yapıdan zarar gören vatandaşlarımızın acılarını dindiremese de vatanına ihanet edenlerin kaçınılmaz sonunu göstermesi bakımından ibretliktir.

Hâlâ bu yapının esiri olarak vatanına, milletine ihanet etmekte ısrar edenler bundan ders almalı ve bir an önce yüce Türk adaletine teslim olmalıdır.

Her türlü değeri istismar ederek insanımıza ve ülkemize ihanet eden başta FETÖ olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadelemiz, kökleri kazınana kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir.

Bu vesileyle başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyor; gazilerimize, şehit ve gazilerimizin kıymetli ailelerine, saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz.

 

'BU ÖLÜM BİZİ REHAVETE SOKMAZ'

Teröristbaşı Fetullah Gülen'in ölümüyle ilgili konuşan Bakan Fidan, terörle mücadelede kararlılığın devam edeceğini belirterek, "FETÖ örgütü elebaşının ölümünü istihbarat kaynaklarımız da doğruluyor. Bu karanlık örgütün lideri ölmüştür." ifadesini kullandı.

Bu ölüm haberinin kendilerini hiçbir zaman rehavete, gevşemeye itmeyeceğini söyleyen Fidan, "Bu örgüt, milletimizin tarihinde türüne ender rastlanan bir tehdit odağı olmuştur. Binlerce gencimizi kutsal değerler adına kandırarak saflarına katmış, bu gençlerimizi kendi vatanlarına, milletlerine, kutsal değerlerine ihanet eden bir makinaya dönüştürmüştür." dedi.

Bakan Fidan, bu insanların yurt dışında istihbarat servislerinin elinde büyük bir zillet içinde kendi ülkelerine, milletlerine ve değerlerine karşı bir silah olarak kullanıldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bu ölüm vesilesiyle artık onların üzerindeki büyünün kalkmış olması lazım ve kendilerini gittikleri ihanet dolu bu yanlış yoldan vazgeçmeye, devletlerinin, milletlerinin aleyhine çalışmaktan vazgeçmeye davet ediyorum. Bu yol iyi bir yol değil. Bu yolun sonu iyi bir son değil. Milletimiz, devletimiz her türlü terör örgütüyle olduğu gibi bu örgütle de mücadele etmeye devam edecekler. Artık yol yakınken dönmeyi bilsinler."

 

Haberin Devamı
BAKAN YERLİKAYA'DAN FETÖ İLE MÜCADELE VURGUSU

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "FETÖ ile mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecektir. 15 Temmuz 2016'dan bugüne kadar İçişleri Bakanlığımızca FETÖ'ye yönelik; 178 bin 406 operasyon gerçekleştirildi. Eli kanlı FETÖ'yle mücadelemizi aralıksız sürdüreceğiz" dedi.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Milletimizin iradesine darbe vurmaya kalkan, halkımızın üzerine ateş açan, FETÖ ile mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecektir. 15 Temmuz 2016'dan bugüne kadar İçişleri Bakanlığımızca FETÖ'ye yönelik; 178 bin 406 operasyon gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Su uyur FETÖVARİ yapılar uyumaz' sözü bizim başta FETÖ olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadelemizdeki ana ilkemizdir. Biz durmayacağız, duraksamayacağız. Eli kanlı FETÖ'yle mücadelemizi aralıksız sürdüreceğiz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum" ifadelerini kullandı.

BAKAN TUNÇ: MÜCADELEMİZ AYNI KARARLILIK VE AZİMLE DEVAM EDECEKTİR

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümü sonrası sosyal medya hesabı X'ten açıklama yaptı. FETÖ ile mücadelenin örgüt elebaşı ile sınırlı olmayacağını belirten Bakan Tunç, tüm unsur ve uzantılarıyla süreceğini ifade etti.

Bakan Tunç açıklamasında şu ifadeleri kullandı; FETÖ elebaşının ölümü, terör örgütüyle mücadeledeki kararlılığımızı hiçbir şekilde akamete uğratmayacak aksine mücadelemiz aynı kararlılık ve azimle devam edecektir.

Ülkemiz aleyhine esaslı bir milli güvenlik sorunu olarak devam eden bu örgütle mücadele FETÖ elebaşı ile sınırlı olmayıp, tüm unsur ve uzantılarıyla sürecektir.

FETÖ üyeleri hakkında yürütülmekte olan adli işlemler söz konusu ölüm olayından etkilenmeden örgütün yönetici ve üyelerine karşı yürütülen yargılamalar ve uluslararası adli mekanizmalar aynı kararlılıkla takip edilecektir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, başta yargı olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarıyla, milli iradeye karşı savaş açan bu ihanet şebekesinin kalıntılarını temizlemekten asla vazgeçmeyecek, milletimizin huzuru ve güvenliği için gereken her adım atılmaya devam edilecek, hain örgütün her bir üyesi Türk adaleti önünde mutlaka hesap verecektir.

SOYLU'DAN ABD'YE ÇAĞRI: BAYRAKLARINIZI YARIYA İNDİRİN

İçişleri eski Bakanı Süleyman Soylu da, '15 Temmuz Şehitlerini minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Onların kahramanlıklarına, cesaretlerine ve fedakarlıklarına hep borçlu olacağız..

abd’ye, pkk terör örgütünün gerçekleştirdiği alçak saldırılar sonrası ülkemize bulunduğu “taziye samimiyetiyle!” taziyelerimi iletiyorum.

Memleketlerine “büyük hizmetleri” geçen adamları için bayraklarını yarıya indirmelerini bekliyorum.' şeklinde konuştu.

Haberin Devamı
‘ARTIK ONUN İÇİN AZAP VAKTİ’

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ölümüne ilişkin Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 'Artık onun için azap vakti. Devletimize, dinimize, ülkemize, milletimize yaptığı kötülüklerin bedelini ödeme vakti. Tabii onun ölümü FETÖ'yle mücadeleyi rehavete düşürmemelidir, aksatmamalıdır.' dedi.

CHP LİDERİ ÖZEL: SÖYLENECEK HER KELİME ONLAR İÇİN İSRAF

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in ölümüyle ilgili "Sadece kurucusu öldü, örgüt ortada duruyor. 'Bu tehlike geçti' veya 'Bu tehlike bitti' gibi bir düşünceye kimse kapılmasın. Bu sinsi örgüte karşı herkes tetikte olmalıdır. Bunun dışında söylenecek her kelime onlar için israf." dedi.