22.04.2018 - 15:33 | Son Güncellenme:
Mücver İçin Malzemeler;
Hazırlanışı;
Öncelikle kabakları rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Dereotu, maydanoz ve taze soğanı ince ince doğrayıp hepsini bir kaba alın. Ayrı ve büyük bir kapta yumurtaları çırparak içine tuz, kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyerek pürüzsüz olana kadar çırpın. Kıvamı çok cıvık olmamalı bu yüzden unu az ya da çok gelirse kendiniz ayarlayabilirsiniz. Yumurta ve toz halinde olan malzemeler pürüzsüzleşince bütün yeşillikleri ve kabağı bu karılımın içine döküp güzelce karıştırın. Eşit şekilde karıştığından emin olun.
Kızartmak için tavaya 2 su bardağı yağ koyun ve iyice kızmasını bekleyin. Yağ yeterince ısındığında yemek kaşığı yardımıyla mücver karışımını tavaya akıtın. Her iki yüzeyini birkaç dakika açık kahverengi olana kadar pişirin. Fazla yağını çekmek için tabağınızın altına kâğıt havlu serin. İşte kolay ve lezzetli mücveriniz hazır. Mücverinizi hem soğuk hem sıcak servis edebilirsiniz.
*Orta boy kızarmış kabak mücver ortalama 145 kaloridir.
Daha Lezzetli Bir Mücver İçin İpuçları
Farklı Mücver Tarifleri
Mücver, çok sevilen ve farklı malzemeleri kaldırabilen bir yiyecek olduğu için birçok farklı tarifi de vardır. En çok tercih edilen bir diğer tarifi fırında mücverdir. Daha sağlıklı bir tarif istiyorsanız bu tam size göre. Malzeme ve tarif aynı fakat mücver karışımınızı fırın tepsisinde yağlı fırın kağıdının üzerine dökerek de hiç yağ kullanmadan pişirebilirsiniz.
Ayrıca kabağı sevmiyor ya da tüketmeyi tercih etmiyorsanız aynı tarifi patates ile de yapabilirsiniz. Sadece kabak yerine 2 orta boy patates rendeleyip çok lezzetli bir mücver hazırlayabilirsiniz.