GündemLezzetli bir mücver için yapılacaklar...

Lezzetli bir mücver için yapılacaklar...

22.04.2018 - 15:33 | Son Güncellenme:

Mücver, herkesin bayılarak yediği hatta kabak sevmeyenlerin bile iştahla tükettiği bir yiyecektir. Her öğün tercih edilebilir. İster kızartma ister sırında, isterseniz farklı sebzelerle farklı çeşitlerini yapabilirsiniz. Sofralarımızın baş tacı olan mücver en lezzetli şekilde nasıl yapılır, tarifine birlikte göz atalım

Lezzetli bir mücver için yapılacaklar...

Mücver İçin Malzemeler;

Haberin Devamı
  • 3 orta boy kabak
  • 2 yumurta
  • 3-4 yemek kaşığı un
  • 2 dal taze soğan
  • 3-4 dal dereotu ve maydanoz
  • Bir paket kabartma tozu
  • Tuz

Hazırlanışı;

Öncelikle kabakları rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Dereotu, maydanoz ve taze soğanı ince ince doğrayıp hepsini bir kaba alın. Ayrı ve büyük bir kapta yumurtaları çırparak içine tuz, kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyerek pürüzsüz olana kadar çırpın. Kıvamı çok cıvık olmamalı bu yüzden unu az ya da çok gelirse kendiniz ayarlayabilirsiniz. Yumurta ve toz halinde olan malzemeler pürüzsüzleşince bütün yeşillikleri ve kabağı bu karılımın içine döküp güzelce karıştırın. Eşit şekilde karıştığından emin olun.

Kızartmak için tavaya 2 su bardağı yağ koyun ve iyice kızmasını bekleyin. Yağ yeterince ısındığında yemek kaşığı yardımıyla mücver karışımını tavaya akıtın. Her iki yüzeyini birkaç dakika açık kahverengi olana kadar pişirin. Fazla yağını çekmek için tabağınızın altına kâğıt havlu serin. İşte kolay ve lezzetli mücveriniz hazır. Mücverinizi hem soğuk hem sıcak servis edebilirsiniz.

Haberin Devamı

*Orta boy kızarmış kabak mücver ortalama 145 kaloridir.

Daha Lezzetli Bir Mücver İçin İpuçları

  • Rendelediğiniz kabağın suyunu sıkarsanız daha kıvamlı bir karışım elde edersiniz
  • Unun topak topak olmaması ve iyice karışması için elekten ya da çok küçük delikli süzgeçten geçirerek yavaşça dökün
  • Yağınız tam kızmadan mücver karışımını dökmeyin. Yağınızın tamamen kızdığını anlamak için tahta kaşığın arkasını ya da minik bir parça karışımı yağa değdirin.
  • Kabartma tozu kullanmak zorunlu değildir fakat kullanırsanız mücveriniz daha kabarık ve puf puf olur.

Farklı Mücver Tarifleri

Mücver, çok sevilen ve farklı malzemeleri kaldırabilen bir yiyecek olduğu için birçok farklı tarifi de vardır. En çok tercih edilen bir diğer tarifi fırında mücverdir. Daha sağlıklı bir tarif istiyorsanız bu tam size göre. Malzeme ve tarif aynı fakat mücver karışımınızı fırın tepsisinde yağlı fırın kağıdının üzerine dökerek de hiç yağ kullanmadan pişirebilirsiniz.

Ayrıca kabağı sevmiyor ya da tüketmeyi tercih etmiyorsanız aynı tarifi patates ile de yapabilirsiniz. Sadece kabak yerine 2 orta boy patates rendeleyip çok lezzetli bir mücver hazırlayabilirsiniz.