GündemLezzet şöleni: Muhallebili kadayıf

Lezzet şöleni: Muhallebili kadayıf

13.04.2018 - 14:35 | Son Güncellenme:

Hem geleneksel hem de hafif bir tatlı arayışındaysanız ‘muhallebili kadayıf’ sizi memnun edecek lezzet olabilir. Çıtır kadayıf ile yumuşacık muhallebinin şaşırtıcı uyumu ne sizin ne de konuklarınızın aklından çıkmayacak.

Lezzet şöleni: Muhallebili kadayıf

Muhallebili Kadayıf İçin Gereken Malzemeler

• 300 gram tel kadayıf
• 3 yemek kaşığı tereyağı
• 4-5 yemek kaşığı toz şeker
• Antep fıstığı veya ceviz

Muhallebili Kadayıfın Muhallebisi İçin Gereken Malzemeler

• 1 litre süt
• 3 buçuk yemek kaşığı un
• 3 buçuk yemek kaşığı nişasta
• 1 su bardağı toz şeker

Haberin Devamı

• 1 paket sıvı krema
• 1 yumurtanın sarısı
• 1 paket vanilya

Muhallebili Kadayıfın Yapılışı

Muhallebili kadayıf yapmak için ilk olarak kadayıfların kırılması gerekir. Bunu daha kolay yapabilmek içinse tatlının yapım aşamasına geçmeden önce 2-3 saat derin dondurucuda bekletmek işinizi kolaylaştıracaktır. Yapışmayan bir tava ya da tencerede tereyağı eritilir ve üzerine şeker eklenir. Daha sonra minik minik kırılan kadayıflar da eklenir ve güzelce kızartılır. Bu esnada sürekli karıştırmak kadayıfların eşit olarak kırılmasını sağlar. Kadayıflar kızardıktan sonra muhallebinin yapımına geçilir. Bir tencereye krema ve vanilya dışındaki diğer malzemeler alınır ve iyice çırpılır.

Bu karışım koyu bir kıvam alana kadar pişirilir. Kıvamı koyulaşan muhallebi 15 dakika kadar ılımaya bırakılır ve süre sonunda krema ile vanilya eklenerek güzelce çırpılır. Burada muhallebinin çırpılma aşamaları oldukça önemlidir. İyi çırpılan muhallebi pürüzsüz bir kıvamda olacaktır. Daha sonra yuvarlak ya da kare bir borcam tepsiye kavrulan kadayıfların yarısı dökülür. Elinizle kadayıfların üzerine bastırmanız muhallebiyi dökerken dağılmalarını önleyecektir. Sonra üzerine muhallebi dökülür.

Kadayıfların diğer yarısı ise muhallebinin üzerine dökülür ve tatlı soğuması için bırakılır. Bu aşamada soğutma işlemi oda ısısında yapılır. Tamamen soğuyan tatlı buzdolabına alınır ve 3-4 saat kadar dinlenmeye bırakılır. Dinlenen tatlı servis için tabaklara alınır ve üzeri Antep fıstığı ya da ceviz ile süslenir. Dileyenler bu tatlının yanında kaymak da yiyebilir. Servis aşamasında zevkinize uygun olarak süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!