GündemLeziz patates köftesi tarifi

Leziz patates köftesi tarifi

23.04.2018 - 15:16 | Son Güncellenme:

Patates köftesi hem yemeklerinizin hem de kahvaltılarınızın vazgeçilmez bir lezzeti olacak. Oldukça kolay yapımı ile sürpriz misafirliklerde sığınacağınız bir tarif olmakla birlikte çok da lezizdir. 5 adımda uygulayabileceğiniz bu tarif zamanınızı sizden çalmayacak. Leziz patates köftesi malzemeleri nedir ve nasıl yapılır?

Leziz patates köftesi tarifi

Patates köftesi

Haberin Devamı

Sabah kahvaltısının vazgeçilmezlerinden biri olarak patates kızartmasından sıkıldıysanız patates köftesi yardımınıza koşuyor. Tarifin kolay uygulanabilirliğinin dışında damak tadınıza göre içerisine eklemeler yapabilir ve tarifi zenginleştirebilirsiniz. İçeriği sebebiyle sıcak olarak servis etmeniz gerekmektedir. Turşu ve limon ile de servis edebilirsiniz. Damak tadınıza kolayca uyum sağlayacak bu tarifi yapmak oldukça kolay. 5 adımla tarifi uygulayabilirsiniz.

Patates köftesi malzemeleri nelerdir?

  • 3 tane patates
  • Yarım su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı kadar un
  • Tercihe göre 8 sap maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvı yağ
  • 1 su bardağı kadar galeta un

Patates köftesi yapımı

  1. Adım: Patateslerinizi öncelikler haşlayın. Ardından soğuk su dolu bir kaba koyun ve soğumasını bekleyin.
  2. Adım: Soğuk su ile beraber iyice soğuyan patatesleri rende ile rendeleyin.
  3. Adım: Rendelenmiş patateslerin içerisine daha önceden hazırlamış olduğunuz rendelenmiş kaşarı, yumurtayı, unu ve tercihinize bırakılan maydonuzu ekleyin. Karabiber ve tuz ilavesi ile malzemeleri karıştırın. Karışımı buzdolabında yaklaşık 2 saatlik bir dinlenmeye bırakın.
  4. Adım: Galeta ununu genişçe bir tabağa serpin. Karışımınızı dolaptan çıkardıktan sonra bir miktar ılımaya bırakın. Hazırlamış olduğunuz karışımdan 3 parmak genişliğinde parçalar kopararak avuç içinizle köfte şekli verin ve parçaları galetaya bulayın.
  5. Adım: Teflon bir tavaya sıvı yağ dökün ve yağı kızarttıktan sonra patates köftelerini içerisine koyun ve pembeleşene kadar kızartın.

Tarifin püf noktaları

  • Patatesleri haşladıktan sonra soğuk suya koymanız oldukça önemlidir. Bu noktada kabuklarının soyulması işlemi kolaylaşır aynı zamanda rendeleme işleminde size yardımcı olur.
  • İçerisine koyacağınız kaşarı damak tadınıza göre seçmeniz oldukça mühimdir. Lor peyniri, beyaz peynir gibi seçeneklerle tarifi uygulayabilirsiniz.
  • Harcınızı dolaptan çıkarır çıkarmaz kullanmayın, bir miktar ılımaya bırakmanız burada önemli bir noktadır.
Tüm kızartmalar için geçerli olan bu husus ise, yağınız tam anlamıyla kızmadan içine patates köftelerinizi atmamanızdır