11.12.2019 - 15:24 | Son Güncellenme:
Kuzu kol sarma tarifi... Etseverlerin dikkatini çeken ve oldukça lezzetli olan kuzu kol sarma nasıl yapılır? İşte kuzu kol sarma için gerekli malzemeler ve kuzu kol sarma yapılışı...
KUZU KOL SARMA MALZEMELERİ
1 adet Kuzu Kol
1 çorba kaşığı Biber Salçası
1 çay bardağı Çekilmiş Ekmek İçi
Yarım bağ Maydanoz
3 diş Sarımsak
Yarım çorba kaşığı Kekik
3 çorba kaşığı Sıvı Yağ
Biber, Tuz
KUZU KOL SARMA HAZIRLANIŞI
Maydanozları ince ince doğrayın. Ekmek içini çekin, sarımsağı döverek ezin. Ekmek içi, maydanoz, sarımsak ve kekik birleştirilerek karıştırılır. Kuzu kolunun fazla yağlarını ve temizleyin ve kemiklerini çıkartın. Kuzu kolunun fazla yağları temizlenir ve kemikleri çıkartılır. Kolun iç kısmına tuz, biber atın ve biber salçası sürün. Üzerine aromatik (tatlandırıcı) malzemenin hepsini serpin. Kolu silindir şeklinde sarın ve mutfak ya da kasap ipi ile iyice sarılarak bağlayın. Kol sarmayı az sıvı yağ ile yağladıktan sonra tepsiye yerleştirin. Tepsiyi fırına koyun ve fırını çalıştırın. Pişmesine 15 dakika kala tepsiye 1 su bardağı su koyun. Bu su tepsinin yanmasını önler ve bu sıvıyı sos olarak da yemeğin üzerine dökebilirsiniz. Dilimleri servis tabağına alıp yanında garnitür olarak patates kızartması, sote edilmiş sebze veya pilav verebilirsiniz.