GündemKurtulmuş'tan Filistin Devlet Başkanı Abbas'a TBMM daveti

Kurtulmuş'tan Filistin Devlet Başkanı Abbas'a TBMM daveti

26.07.2024 - 17:29 | Son Güncellenme:

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı Filistin halkının hak ve adalet mücadelesini tüm dünyaya güçlü şekilde duyurmak üzere hitapta bulunması için TBMM'ye davet ettiğini açıkladı.

Kurtulmuştan Filistin Devlet Başkanı Abbasa TBMM daveti

Adalet Komisyonu Başkanı Cüneyt Yüksel, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Yüksel, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde gerçekleştirdiği konuşmaya ilişkin, "Netanyahu hükümetine bağlı İsrail güvenlik güçleri Filistin'de akılalmaz suçlar işlemektedir.

Haberin Devamı

İsrail, Gazze'deki tüm Filistin nüfusunun varlığına kastetmektedir. ABD Kongresi, altını çizerek söylüyorum; mali destek, silah ve mühimmat sağlayarak bu suçları teşvik etmiş, hatta ve hatta tüm bu yaşanan zulme ortak olmuştur.

Kurtulmuştan Filistin Devlet Başkanı Abbasa TBMM daveti

Uluslararası Adalet Divanı nezdinde süren soykırım davasında yargılanan İsrail ile onun başbakanı olan ve Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde devam eden yargılamada, savaş suçları ile insanlığa karşı suçlar dolayısıyla aleyhinde tutuklama emri talep edilen Gazze kasabı Netanyahu'nun, ABD Kongresi'nde alkışlar eşliğinde karşılanması, Batı'nın ikiyüzlülüğünü, bilinçaltını ve zihniyetini gözler önüne sermiştir" ifadelerini kullandı.

ABBAS'A MEKTUP

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İsrail'in saldırılarını kalıcı olarak sona erdirmesi için uluslararası girişimlerde öncü rol üstlendiğini vurgulayan Yüksel, "TBMM Başkanımız Sayın Numan Kurtulmuş, Filistin Devlet Başkanı Sayın Mahmud Abbas'ın, milli iradenin tecelligahı olan burada, TBMM'de Filistin halkının hak ve adalet mücadelesini, tüm dünyaya güçlü şekilde duyurmak üzere hitapta bulunması için bir mektup yazarak ülkemize davet etmiştir.

Haberin Devamı

Uluslararası camiada Filistin'e yönelik desteğin kitleler nezdinde hızla yükseldiğini görüyoruz. Uluslararası mahkemelerde devam eden mücadelelerin sonuç vermeye başladığını da düşünüyor ve bundan memnuniyet duyuyoruz. Filistin'le ve Filistinliler ile dayanışmamızı her alanda arttırarak devam ettireceğimizin sözünü burada bir kez daha veriyoruz.

Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği üzere evlatlarının parçalarını toplamak zorunda kalan anneleri, koklamaya doyamadıkları çocuklarını toprağa veren babaları, dünyanın bütün yükünü minicik omuzlarında taşıyan yetim ve öksüzleri, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de ve diğer Filistin topraklarında sahnelenen mezalimi asla ve asla unutmayacağız, unutturmayacağız" dedi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş'un mektubunun 12 Temmuz'da gönderildiğini aktaran Yüksel, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın konuşma tarihinin TBMM Başkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı tarafından takip edildiğini belirtti.