GündemKurban Bayramı tatili kaç gün olacak? 2018 Kurban Bayramı ne zaman?

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? 2018 Kurban Bayramı ne zaman?

22.07.2018 - 08:34 | Son Güncellenme:

Kurban Bayramı için heyecanlı bekleyiş başladı. İslam alemi için oldukça önemli olan Kurban Bayramı için hazırlıklar sürüyor. Peki bu yıl Kurban Bayramı ne zaman başlıyor ve Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak 2018 Kurban Bayramı ne zaman

2018 Kurban Bayramı'na az bir süre kala vatandaşlar arayışa geçti. Bu yıl kurban fiyatları ne kadar? İşte merakla araştırılan soruların yanıtları...

Haberin Devamı

KURBAN BAYRAMI 2018 YILINDA NE ZAMAN?

Kurban Bayramı Arefesi 20 Ağustos 2018 Pazartesi

Kurban Bayramı Birinci Günü 21 Ağustos 2018 Salı

Kurban Bayramı İkinci Günü 22 Ağustos 2018 Çarşamba

Kurban Bayramı Üçüncü Günü 23 Ağustos 2018 Perşembe

Kurban Bayramı Dördüncü Günü 22 Ağustos 2018 Cuma günü olacak.

Kurbanlık fiyatları belli oldu!

Kurbanlık fiyatları enflasyona paralel olarak yüzde 10’un üzerinde zamlanacak. 2018 yılının en düşük büyükbaş kurbanlık fiyatının 7000, en düşük küçükbaş kurbanlık fiyatının ise 1.000 TL olması öngörülüyor. Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, hayvan üreticisinin enflasyonun üzerinde bir zamla satışa çıkmasının muhtemel olduğunu belirterek ağustos ayındaki kurun belirleyici olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Kurban Bayramı’na 1.5 ay gibi bir süre olmasına rağmen zincir hipermarketler şimdiden kurbanlık satışına başladı. Bu yıl üretici ise kurbanlıklara enflasyona paralel olarak yüzde 10’un üzerinde zam uygulayacak.

Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, bu yıl kurbanlık kesimi için ülke genelinde yeterince hayvan olduğunu, dolayısıyla et fiyatlarının artmasını gerektirecek bir durum olmadığını söyledi.

Kurban Bayramı önemi nedir?

Kurban gerek fert gerekse toplum açısından çeşitli yararlar taşıyan malî bir ibadettir. Kişi kurban kesmekle Allah'ın emrine boyun eğmiş ve kulluk bilincini koruduğunu canlı bir biçimde ortaya koymuş olur. Müminler her kurban kesiminde Hz. İbrâhim ile oğlu İsmâil'in Cenâb-ı Hakk'ın buyruğuna mutlak itaat konusunda verdikleri başarılı sınavın hâtırasını tazelemiş ve kendilerinin de benzeri bir itaate hazır olduğunu simgesel davranışla göstermiş olmaktadır. Kurban toplumda kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tutar, sosyal adaletin gerçekleşmesine katkıda bulunur. Özellikle et satın alma imkânı hiç bulunmayan veya çok sınırlı olan yoksulların bulunduğu ortamlarda onun bu rolünü daha belirgin biçimde görmek mümkündür. Zengine malını Allah'ın rızâsı, yardımlaşma ve başkalarıyla paylaşma yolunda harcama zevk ve alışkanlığını verir, onu cimrilik hastalığından, dünya malına tutkunluktan kurtarır. Fakirin de varlıklı kullar aracılığıyla Allah'a şükretmesine, dünya nimetinin yeryüzündeki dağılımı konusunda karamsarlık ve düşmanlıktan kendini kurtarmasına ve kendini toplumunun bir üyesi olarak hissetmesine vesile olur.