GündemKPSS 2017/1 tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş! Tüm gözler ÖSYM'de...

KPSS 2017/1 tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş! Tüm gözler ÖSYM'de...

11.07.2017 - 07:22 | Son Güncellenme:

KPSS 2017/1 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Memur olma hayali kuran binlerce aday için heyecanlı bekleyiş sürüyor. KPSS 2017/1 sonuçlarının bugün açıklanması bekleniyor. Sonuçlar ÖSYM resmi sitesi üzerinden duyurulacak.

KPSS 2017/1 tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş Tüm gözler ÖSYMde...

KPSS sonuçlarının açıklanmasına çok az bir süre kaldı. Sınava giren binlerce aday, ÖSYM tarafından yapılacak olan açıklamayı bekliyor. Tercih işlemini yapmış olan ancak belirlenen süre içinde tercih ücretini ödememiş olan adayların, tercihleri geçersiz sayılacak. KPSS 2017/1 tercih sonuçları aday işlemleri sistemine giriş yapılarak öğrenilebilecek.

KPSS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıdaki link bilgilendirme amaçlıdır.

KPSS ATAMA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS 2017/1 tercihlerinin ÖSYM tarafından 7-12 Temmuz Çarşamba tarihleri arasında açıklanması bekleniyor. Tercih sonuçları ilan edildikten sonra adaylar T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin internet sitesinden atama sonuçlarına ulaşabilecekler. ÖSYM’nin internet sitesi dışında mobil uygulaması üzerinden de sonuç bilgisine erişim sağlanabilir. KPSS atama sonuçları ile ilgili olarak adayların adreslerine sonuç belgesi gönderilmeyecektir. KPSS 2017/1 tercihleri kapsamında ÖSYM internet sitesi üzerinden yapılacak olan açıklama tebliğ niteliğinde olacak.

Bir kadro ya da pozisyona yerleştirilen adaylar, atama işlemlerinin tamamlanması için kamu kurum veya kuruluşlarına başvuru işlemi yapacaklar. Atama işlemlerinin tamamlanabilmesi için gerekli olan evraklar ve bu evrakların hangi tarihler arasında teslim edilmesi gerektiği bilgileri, atanan kurum veya kuruluşlardan öğrenilecek. Kamu kurum ve kuruluşları da elektronik ortamda kendi şifrelerini kullanarak atam sonuç bilgisine ulaşabilecekler.

KPSS YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

KPSS tercihleri ile adaylar için yapılacak olan kadrolara ve pozisyonlara yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılacak. Yerleştirme işlemlerinde aynı KPSS puanına sahip olan adaylar içinden mezuniyet tarihi daha erken olan mezun adaylara, mezuniyet tarihi de aynı olan adaylardan da yaşı büyük olan adaylara öncelik hakkı tanınacak. KPSS ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyi kadroları için yerleştirme işlemlerinde, ÖSYM tarafından sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet bilgisi, mezun olunan program bilgisi için kontroller yapılacak. Yapılacak kontroller sonucunda bu bilgiler ile kadrolar ve pozisyonlar için aranan nitelikler arasındaki tutarlılık kontrolü sağlanacak. Tutarsızlığın tespiti halinde adayın tercih işlemi iptal edilecek.

Yerleştirme işlemlerinde ÖSYM’nin kayıtlarında yer alan bilgiler esas alınacak. Yerleştirme işleminde aday bilgilerinde gerçeğe uygun olmadığı tespit edilen hususlar olursa, kamu kurum ve kuruluşları için atama yapılmaz. Bu durum ile ilgili olarak adaylar hak iddiasında bulunamaz.

Kadrolar ve pozisyonlar için yerleştirme işlemleri, aday puanlarına ve tercih sıralarına göre yapılacak. Birinci tercihine kendisinden daha yüksek puana sahip olan aday yerleştirilenler ikinci tercihine, ikinci tercihine kendisinden daha yüksek puana sahip olan aday yerleştirilenler de üçüncü tercihi için yerleştirilmeye çalışılacak. Adayların yaptığı tüm tercihler için bu işlem yapılır. Yerleştirme sonucunda adayın yerleştirme işleminin yapılıp yapılamadığı bilgisi de ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden ilan edilir.

Yazarlar