GündemKosova’ya ‘FETÖ’ye tavır al!’ mesajı

Kosova’ya ‘FETÖ’ye tavır al!’ mesajı

06.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin iyi ilişkilere sahip olduğu kardeş ülkeler içinde yer alan Kosova’nın, terör örgütü FETÖ’ye karşı istenen adımları atmaması rahatsızlığa neden oluyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Kosova’daki görüşmelerinde Türkiye’nin FETÖ’ye karşı işbirliği beklentisini dile getirecek.

Kosova’ya ‘FETÖ’ye tavır al’ mesajı

AYDIN HASAN Ankara  - Fidan, dün Kuzey Makedonya’ya yaptığı ziyaretin ardından bugün Kosova’ya geçecek. Kosova Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Diaspora Bakanı Donika Gërvalla-Schwarz ile görüşecek olan Fidan, Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani ve Kosova Başbakanı Albin Kurti tarafından da kabul edilecek. Fidan’ın ayrıca KFOR Komutanı Tümgeneral Özkan Ulutaş ile görüşmesi, Kosova Türklerinin yoğun olarak yaşadığı Prizren ve Mamuşa’yı ziyaret etmesi, Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı Fikrim Damka ve soydaşlarla bir araya gelmesi planlandı. Türk şirketlerinin Kosova’daki yatırımları yaklaşık 10 bin Kosova vatandaşına istihdam sağlıyor. 

Haberin Devamı

JETCO toplantısı yapılacak 

Fidan’ın görüşmelerinde tüm boyutlarıyla ikili ilişkiler, bölgesel konular ve FETÖ ile mücadele başta olmak üzere güvenlik meseleleri ele alınacak. Fidan, Kosova’nın FETÖ ile mücadelede etkin iş birliği yapması, Türk şirketlerinin karşılaştığı bazı sorunların çözüme kavuşturulması ve Ortak Ekonomi ve Ticaret Komitesi (JETCO) ilk toplantısının yapılarak, ekonomik iş birliğinin geliştirilmesine yönelik görüş ve beklentileri aktaracak. 

‘Güçlü destek bekliyoruz’

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Üsküp ziyaretinde “FETÖ ile mücadeleye Kuzey Makedonya’nın daha güçlü destek vermesini bekliyoruz” dedi. Fidan, ayrıca Üsküp’te iş insanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Fidan, 1884’te kurulan ve eğitim dili Türkçe olan Tefeyyüz İlköğretim Okulu’nu da ziyaret etti.